Exchange Nieuws

Sam Bankman-Fried pleit onschuldig te zijn aan financiële misdrijven

Sam Bankman-Fried (SBF) pleitte niet schuldig voor een federale rechtbank in New York (NY), waar hij wordt geconfronteerd met verschillende aanklachten.

Bankman-Fried verschijnt voor de rechter

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried pleitte dinsdag onschuldig aan een reeks financiële misdrijven. Hij verscheen dinsdag voor een federale rechtbank in New York. Sam Bankman-Fried verscheen gladgeschoren in de rechtszaal, gekleed in een marineblauw pak en roodbruine nette schoenen.

Bankman-Fried werd geconfronteerd met 8 verschillende strafrechtelijke aanklachten, waaronder fraude en het witwassen van geld. Hij werd ook beschuldigd van het overtreden van de wetgeving inzake campagnefinanciering, waarbij hij naar verluidt ongeoorloofde campagnebijdragen heeft gedaan met verduisterd geld van klanten ter waarde van tientallen miljoenen dollars.

Het U.S. Attorney’s Office voor het zuidelijke district van New York heeft Bankman-Fried beschuldigd van een plan waarbij geld van klanten werd verduisterd en investeerders en geldschieters werden misleid. Bankman-Fried pleitte niet schuldig op alle 8 de punten die tegen hem waren ingediend.

Potentiële gevangenisstraf

De oud-CEO riskeert een maximale gevangenisstraf van meer dan 100 jaar als hij schuldig wordt bevonden aan alle aanklachten die tegen hem zijn ingediend.

Ondertussen hebben de aanklagers ook al andere personen aangeklaagd die banden hebben met FTX en Alameda Research. Alameda Research is een handelsfirma die eigendom is van Bankman-Fried. Dit bedrijf heeft naar verluidt miljarden dollars van klanten ontvangen om zijn transacties te stimuleren.

Mede-oprichter van FTX, Gary Wang, en Caroline Ellison, de ex-CEO van Alameda Research, hebben schuld bekend aan de financiële misdaden die verband houden met FTX. Ze werken mee aan de onderzoeken tegen Bankman-Fried en de ter ziele gegane exchange.

De arrestatie van Bankman-Fried

Bankman-Fried werd iets meer dan twee weken geleden gearresteerd op de Bahama’s. Hij werd uitgeleverd aan de VS nadat hij enkele dagen had doorgebracht in het Fox Hill centrum in Nassau. Dit is een faciliteit die bekend staat om zijn barre omstandigheden.

Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten (VS) werd Bankman-Fried vrijgelaten middels een deal van $250 miljoen, waarin het huis van zijn ouders in Palo Alto, Californië, als onderpand werd geplaatst, de locatie waar hij momenteel onder huisarrest staat.

Exchange nieuws

Rechtszaak van SEC tegen Binance veroorzaakt onzekerheid in de cryptosector
Kraken ondervindt gatewayproblemen: opnames, stortingen zijn vertraagd
BNB meer dan 10 procent onderuit na aanklacht SEC tegen Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen