Nieuws, Trending

Bearish futures nemen af – Goed nieuws voor BTC koers

Volgens het laatste rapport van Commitments of Traders nemen de Bearish Bitcoin futures af. Dit kan betekenen dat er een flinke prijsstijging aan zit te komen voor de grootste cryptocurrency.

Negatieve Bitcoin futures nemen af

Het pessimistische sentiment in de Bitcoin futures markt bereikte vorige ween een dieptepunt. Dit geeft een ommekeer aan voor de grootste cryptocurrency. Het dieptepunt van de bearish futures geeft aan dat de prijsdaling in het verleden ligt en we langzamerhand weer naar boven kunnen kijken. De termijncontracten van de Bitcoin, die verhandeld worden door grote speculanten en hedgefunds, bedroegen vorige week een netto positie van -1266 contracten. Dit is het laagste punt ooit, volgens de gegevens van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De Bitcoin future gegevens geven dus aan dat de investeerders (speculanten) het minst pessimistisch zijn sinds dat de futures voor het eerst verhandeld werden. Een negatief totaal van de futures geeft de netto shortposities aan, een bearish positie. Een positief totaal van de futures geeft de netto long posities aan, een bullish positie. De scherpe daling van het pessimistische sentiment is een teken richting een opkomende prijsstijging.

Bitcoin koers voorspelling

De Bitcoin koers is in de afgelopen 10 weken drie keer onder de $6000 dollar gezakt. Echter, de prijsdaling was van korte duur. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers zelfs boven de $7000 dollar grens. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $7070 dollar. Het lijkt dus bijna zeker dat de weg van de minste weerstand omhoog is. Als de Bitcoin koers vandaag boven de $7000 dollar weet af te sluiten lijkt dit een opzet richting een koers van boven de $7500 dollar. Vooralsnog zijn er geen tekenen dat de koers vandaag tot onder de $7000 dollar zal zakken. Als dit toch gebeurd zullen is de kans groot dat de BTC koers tot $6600 dollar zakt.   Bitcoins (BTC) Kopen | IDEAL