Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin

Slecht nieuws? Whale stuurt voor $75 miljoen aan Bitcoin naar Binance

Een gigantische Bitcoin-whale lijkt momenteel bearish over de koers van de digitale munt. Na een korte winterslaap van acht maanden besloot de whale in kwestie namelijk voor bijna 75 miljoen dollar aan Bitcoin richting Binance te sturen. Bitcoin kun je niet staken, dus de kans is aanwezig dat die munten in de verkoop gaan.

In totaal heeft de whale na deze transactie nog voor 597 miljoen dollar aan Bitcoin in bezit.

Winterslaap van acht maanden

“Een whale die acht maanden in slaap was, stuurde 2.000 Bitcoin naar een nieuwe wallet op donderdag en vervolgens 1.100 Bitcoin (74,34 miljoen dollar) naar Binance. Op dit moment heeft de whale in kwestie nog 8.900 Bitcoin in bezit”, aldus de analist van Looknonchain.

Naast het controleren van whales, is Loononchain ook veel bezig met de Spot Bitcoin ETFs. Met name de ETF van Grayscale staat daarbij in de picture.

Grayscale verkocht sinds de lancering van zijn ETF op 11 januari namelijk voor miljarden dollars aan Bitcoin. Helaas moeten we nog wel even met de verkoopdruk van Grayscale dealen, want het bezit op dit moment nog voor ongeveer 22 miljard dollar aan Bitcoin.

“Grayscale verloor 1.154 Bitcoin (77,34 miljoen dollar) en heeft nog 236.859 Bitcoin (21,9 miljard dollar). BlackRock voegde 2.062 Bitcoin toe (138,16 miljoen dollar) en heeft inmiddels 259.381 Bitcoin (17,38 miljard dollar)”, zo vertellen de analisten van Loononchain.

Over de afgelopen week wisten BlackRock en Fidelity samen ruim 12.000 Bitcoin in te kopen. Grayscale verloor over de afgelopen handelsweek 8.295 stuks.

Sterke week in aantocht voor Bitcoin?

Als we de pseudonieme Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan komt er een sterke week aan voor Bitcoin. De Relative Strength Index (RSI) ligt momenteel op 75 en dat is volgens de analist een bullish teken in de twee weken in aanloop naar de halving.

PlanB is overigens heel bullish over de toekomst van Bitcoin. Voor deze cyclus verwacht hij op basis van zijn beroemde Stock-to-Flow model een Bitcoin koers van 500.000 dollar, terwijl hij voor de volgende cyclus een koers van 5 miljoen dollar per Bitcoin verwacht.

Dat zijn koersen waar we nu alleen nog maar over kunnen dromen, maar hetzelfde gold voor de koers van 69.000 dollar die nu normaal voelt, maar dat in 2020 echt niet was.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten