Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bears in de problemen: Bitcoin ETFs halen $887 miljoen binnen

De Bitcoin koers schoot gisteren omhoog en staat vandaag rond het niveau van $71.000, zijn de bulls weer helemaal in controle? Daar begint het voorzichtig op te lijken en de Spot Bitcoin ETFs gaven daar een voorzichtige bevestiging van. Zij haalden gisteren namelijk voor bijna $887 miljoen aan kapitaal binnen.

Fidelity opnieuw de grootste

BlackRock haalde sinds de lancering van de Bitcoin ETFs het meeste kapitaal binnen met zijn ETF, maar de laatste tijd zien we andere ETFs ook heel sterk presteren. Fidelity eindigt steeds vaker als de dagwinnaar en gisteren was niet anders.

Fidelity wist gisteren een instroom van $378,7 miljoen te realiseren, terwijl de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock tweede werd met een instroom van $274,4 miljoen.

ARK 21Shares eindigde op plek 3 met een instroom van $138,7 miljoen. Zelfs Grayscale, dat een hoge fee van 1,5% per jaar hanteert, haalde voor $28,2 miljoen aan Bitcoin binnen met zijn ETF.

Hiermee hebben we de hoogste instroom sinds 12 maart te pakken. Destijds haalden de ETFs voor $1,04 miljard aan kapitaal binnen en bereikte Bitcoin niet veel later zijn recordkoers van ongeveer $73.800.

Nate Geraci haalt uit naar de criticasters

ETF Store president Nate Geraci haalt op basis van deze cijfers uit naar de Bitcoin-criticasters die claimden dat er nooit veel vraag zou zijn voor de ETFs.

“Ik kreeg enkele maanden geleden te horen dat alle retail-speculanten die wilden kopen al in Bitcoin zaten en dat er niemand over zou zijn. Hoe kan dit dan gebeuren?”, aldus Geraci.

Bloomberg ETF-specialist Eric Balchunas spreekt op Twitter ook van “gigantische instromen over de hele dag voor de Grote Tien”, waarmee hij doelt op alle Bitcoin ETFs minus die van Hashdex.

Nu wordt het spannend en moeten we hopen dat de bulls het positieve momentum vast kunnen houden. Bitcoin kwam de laatste tijd vaker tot de koers van $71.000 en wist daarna niet door te pakken.

Mogelijk moeten we nog even geduld hebben tot de inflatiecijfers van komende week. Als die positief uitpakken, dan kan dat weleens voor een nieuwe stimulans zorgen voor de koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken