Beïnvloed Ripple de XRP koers door tokens te dumpen?

De Ripple community blijft vaak zeer positief over de XRP munt, maar nu blijkt dat een aantal van de grootste fans grote problemen hebben met de munt.


Ripple community is klaar met XRP dumps

De positiviteit rond de op 2 na grootste cryptocurrency is recentelijk beschadigd geraakt door het nieuws dat Ripple, dat een aanzienlijk deel van de XRP tokens in handen heeft, elk kwartaal een groot aantal XRP tokens heeft verkocht om de handelsvolume cijfers op te blazen.

Om deze reden hebben XRP investeerders een petitie gestart om te voorkomen dat Ripple haar eigen XRP tokens op de markt ‘dumpt’. Echter, het is onwaarschijnlijk dat Ripple iets gaat met de manier waarop het haar XRP aandelen verkoopt.


Is Ripple zelf de bron geweest van de lage XRP prijs?

De XRP token presteert de laatste tijd zeer slecht. De munt heeft te maken gehad met een flinke neerwaartse druk en verhandeld nu maar net boven de dieptepunten van 2018.

Heel veel andere cryptomunten hebben in de eerste helft van 2019 een flinke koersstijging meegemaakt. XRP daarentegen is eerder deze maand gedaald tot een jaarlijks dieptepunt.

Samani, mede oprichter van Multicoin Capital hedgefonds, heeft zich een tijdje geleden uitgesproken over de matige prijsactie van XRP. Hij merkte op dat Ripple’s driemaandelijkse XRP verkoop waarschijnlijk de oorzaak is van het slechte koersverloop. Hij zegt hierover het volgende:

“Het bedrijf heeft de verkoop van XRP in de afgelopen drie kwartalen gestaag verhoogd, waardoor XRP waarschijnlijk een neerwaartse prijsdruk zal uitoefenen. Slimme beleggers weten dit al langer; echter, om welke reden dan ook, pakt de markt het verhaal nu op en reageert het.” verklaarde Samani.


Petitie tegen dumpen XRP tokens

Het slechte koersverloop van XRP heeft er nu toe geleid dat bijna 2.200 mensen een petitie hebben ondertekend waarin wordt geëist dat het bedrijf stopt met het dumpen van hun XRP tokens op de markt.

De petitie werd gestart door ‘Crypto Bitlord’ die de driemaandelijkse tokenverkoop als bron ziet achter de XRP crash: “Ripple miljarden XRP blijft dumpen tegen ons, waardoor de prijs crasht!”

Ondanks zijn woede merkt Bitlord en de organisatie van de petitie op dat hij, en vele anderen, nog steeds geloven dat de crypto een groot potentieel heeft vanwege de vele partnerschappen die Ripple heeft gesloten met grote banken en bedrijven.

De woede en de massale aandacht die de petitie krijgt zal gek genoeg kunnen zorgen voor een prijsstijging. Investeerders zouden de petitie kunnen volgen en XRP tokens bijkopen. Ripple zal op haar beurt de XRP dumps kunnen verkleinen, wat ten goede komt van de XRP koers.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken