Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt

Bitcoin (BTC) heeft recentelijk te maken gehad met aanzienlijke koersschommelingen, waarbij de prijs zelfs kortstondig onder de $57.000 zakte.

Desondanks blijft PlanB, de analist die bekend staat om zijn Stock-to-Flow (S2F) model, uiterst positief. Hij heeft onlangs op platform X zijn nieuwste voorspellingen gedeeld over de toekomstige koersontwikkeling van Bitcoin.

Gaat 1 Bitcoin een half miljoen dollar kosten in 2028?

Volgens PlanB zal Bitcoin tegen 2024 een waarde van $100.000 bereiken en zou de koers zelfs kunnen stijgen tot $500.000 in 2028. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op diepgaande analyses en het gebruik van zijn S2F-model, dat de schaarste van Bitcoin koppelt aan de prijsontwikkeling. Ondanks de recente prijsdaling, is Bitcoin dit jaar toch nog met 36% gestegen, momenteel handelend rond de $58.500.

PlanB wijst op het belang van de huidige periode, die hij de “laatste Blue Dot” noemt voor de volgende halvering van de Bitcoin beloning. Historisch gezien valt deze periode samen met prijsbewegingen die in lijn zijn met het S2F-model. De voorspelde stijging naar $100.000 is gedeeltelijk gebaseerd op de verwachte behoefte van miners om hun inkomsten te herstellen in de vier tot acht maanden volgend op de halvering. Voor 2025 voorziet hij een piek in de bullmarkt, waarbij hij verwacht dat de prijs van Bitcoin exponentieel zal toenemen door de aanhoudend lage adoptiegraad.

Geduld en langetermijnvisie

Naast het gebruik van het Stock-to-Flow (S2F) model, bestudeert PlanB ook andere technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde om zijn analyses te versterken.

Hoewel hij erkent dat er op korte termijn aanzienlijke volatiliteit kan optreden, met mogelijke prijsdalingen van 20-30%, adviseert de analist investeerders om geduldig te blijven en een langetermijnvisie te hanteren bij het beleggen in Bitcoin.

Belangrijke factoren voor herstel van de Bitcoin koers

Brian Quinlivan, de marketingdirecteur van het on-chain analyse platform Santiment, is optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Hij wijst op twee cruciale factoren die volgens hem zullen bijdragen aan het herstel van de Bitcoin koers. Ten eerste noemt hij de accumulatie door grote investeerders, zoals whales en sharks, die aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin verzamelen. Ten tweede ziet hij de toenemende angst onder beleggers als een belangrijke drijfveer voor een mogelijke koersherstel.

Brian benadrukt echter dat de koers waarschijnlijk zal blijven dalen totdat er een hernieuwde accumulatieactiviteit door whales plaatsvindt, of totdat de angst onder beleggers significant toeneemt. Deze factoren zijn volgens hem essentieel voor het omslagpunt in de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten