Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin bereikt belangrijk nieuw record

De Bitcoin koers staat onder druk, maar volgens de onderzoekers van Glassnode is er ook voldoende positief nieuws. Bitcoin bereikte namelijk een nieuwe all-time high met zijn Realized Market Cap.

Deze indicator bepaalt de market cap op basis van de optelsom van de koersen waarvoor alle Bitcoin voor het laatst van adres gewisseld zijn. Dit zou een duidelijker beeld moeten geven van de “waarde” die in Bitcoin zit.

Nieuwe all-time high voor Bitcoin

De Realized Market Cap van Bitcoin staat nu op een all-time high van 540 miljard dollar en neemt met 79 miljard dollar per maand toe.

Glassnode zegt verder dat 44 procent van alle Bitcoin nu in handen zijn van nieuwe adressen, die de BTC minder dan 3 maanden bezitten. Op basis van historische data betekent dat percentage dat we ergens in het midden van de bullmarkt zitten.

De oranje-rode golf in de bovenstaande grafiek vertegenwoordigt dat percentage. Zoals je kunt zien hebben we (historisch gezien) nog even te gaan met deze bullrun, maar zijn we ondertussen wel serieus onderweg.

Bitcoin koers opnieuw rood

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers nog steeds in het rood. Over de afgelopen 24 uur gaat het om een daling van 0,87 procent, terwijl er voor de laatste zeven dagen een daling van 5,82 procent op de borden staat.

Daarmee klokt de Bitcoin koers binnen op 66.300 dollar.

De Fear & Greed Index van CoinMarketCap is inmiddels gezakt naar het niveau van 71/100 en daarmee is er geen sprake meer van “extreme hebzucht”, maar enkel nog van “hebzucht.”

Dat zou kunnen betekenen dat de markt nu even afkoelt en we straks het vervolg van de bullrun krijgen. Mogelijk gaan we in aanloop naar de halving, die voor 20 april op het programma staat, weer wat volatiliteit zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?