rechtszaak, rechter
Ripple

Belangrijke Ripple Advocaat Stapt Op: Nieuwe Schokgolf in SEC-rechtszaak?

Na het vertrek van Kylie Chiseul Kim eind mei, heeft nu ook Clayton J. Masterman, een prominente advocaat in de juridische verdediging van Ripple, verzocht om zich uit de zaak te verwijderen. Dit markeert het tweede vertrek van een belangrijke speler in het verdedigingsteam van Ripple.

De juridische strijd blijft doorgaan

Ripple Labs, momenteel verstrengeld in een complexe rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ziet wederom een van zijn belangrijkste advocaten het toneel verlaten.

Deze voortdurende juridische strijd houdt verband met beschuldigingen die tegen Ripple zijn ingediend. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd een niet-geregistreerde effectenaanbieding uit te hebben gevoerd, met een aanzienlijke waarde van $1,3 miljard.

De kern van de zaak

Deze rechtszaak, die oorspronkelijk werd aangespannen in december 2020, draait om de vraag of het digitale actief XRP als een security moet worden geclassificeerd. Mocht XRP als een security (effect) worden beschouwd, dan zou de verkoop ervan onderworpen zijn aan strenge wettelijke normen. De SEC stelt dat XRP aan deze criteria voldoet en dat Ripple en zijn leidinggevenden de effectenwetgeving hebben overtreden.

Ripple verweert zich heftig tegen deze aantijgingen. Het bedrijf benadrukt dat XRP een valuta is en geen security, waardoor het buiten de jurisdictie van de SEC zou vallen.

Geen Invloed op de Uitkomst van de Zaak

Ondanks de terugtrekking van de advocaat, is het onwaarschijnlijk dat deze ontwikkeling enige invloed zal hebben op de uitkomst van de zaak. Volgens de ingediende kennisgeving zullen andere advocaten van de kantoren Kellogg, Hansen, Todd, Figel & Frederick, P.L.L.C. en Debevoise & Plimpton LLP Ripple Labs blijven vertegenwoordigen.

Ripple CEO Brad Garlinghouse blijft optimistisch en heeft herhaaldelijk gezegd dat hij verwacht dat de zaak in de nabije toekomst zal worden opgelost.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?