Belegger spant rechtszaak aan tegen Ripple

XRP investeerder Bradley Sostack heeft een aanklacht tegen Ripple aangespannen. In de aanklacht beweert hij dat het bedrijf investeerders heeft misleid en XRP heeft verkocht als een ongeregistreerde security.


Ripple moet over 1 maand reageren op aanklacht

Bradley Sostack diende zijn aanklacht in op 5 augustus bij een rechtbank in Californie. Volgens een rapport die gepubliceerd werd op CoinDesk werd de oorspronkelijke aanklacht ongeveer een jaar geleden ingediend, maar deze moest nog als een ‘class action suit’ geïdentificeerd worden. Ripple moet nu voor half september op de aanklacht reageren.

Belangrijk is dat in het rapport wordt geschreven dat de nieuwste klacht van Sostack de richtlijnen bevat van de Amerikaanse Securities en Exchange Commissie (SEC). Hierin wordt gesteld dat XRP als een security geldt. Een analist genaamd Chervinsky schrijft het volgende over de aanklacht:

“De klacht leest als een liefdesbrief aan de SEC. Hoewel het raamwerk van de SEC alleen technisch is en niet bindend, zal het Hof waarschijnlijk veel gewicht geven aan de richtlijnen bij de beslissing hoe de zaak aangepakt moet worden.”

Het kunnen dus nog wel eens spannende tijden worden voor Ripple en XRP investeerders.


Ripple (XRP) presteert beter dan Bitcoin

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,292 dollar. 1 dag geleden lag de Ripple prijs nog rond de $0,297 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 1,5 procent is gedaald. Ondanks de daling van iets meer dan één procent presteert de munt goed ten opzichte van de Bitcoin.

 
ripple

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken