Bitcoin prijs daalt tot $10.5k, terwijl druk handelsoorlog afneemt

 
 

De Bitcoin prijs is vandaag flink ingezakt. Op het moment van schrijven zakt de grootste cryptomunt zelfs onder de $10.500 dollar.


Druk handelsoorlog neemt af – BTC prijs daalt

De Bitcoin koers duikt vandaag naar beneden. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $10.500 dollar. Gisteren lag de Bitcoin prijs nog rond de $11.285 dollar. Dat betekent dat de BTC koers vandaag met zo’n 7 procent is gedaald.

 
BTC/USD

Hoe komt het dat de BTC koers vandaag ineens inzakt? Eigenlijk is daar slechts 1 belangrijke verklaring voor, namelijk: De geopolitieke onzekerheden en fiat valuta zwakte zijn wat afgenomen vandaag.

De laatste tijd hebben we veel geschreven over hoe Bitcoin dient als veilige haven voor investeerders. Door de handelsoorlog tussen China en Amerika kwam er veel druk te staan op de Yuan. Volgens verschillende analisten stopten daardoor steeds meer Chinese investeerders hun geld in Bitcoins. Nu de handelsspanningen tussen de VS en China iets zijn afgenomen is de druk op de Yuan weg. Dat betekent dat Chinese investeerders geen geld meer pompen in de Bitcoin.

De spanningen tussen de VS en China zijn iets afgenomen doordat Washington de invoering van verschillende handelstarieven heeft vertraagd.


Zeldzame stabiliteit onder de Altcoins

De prijsbewegingen van vandaag leveren een verassing op voor altcoin traders. Normaal gesproken zijn de altcoin koersen grilliger dan die van de Bitcoin. Echter, vandaag zien we dat de altcoinmarkt gekenmerkt wordt door stabiliteit.

Ethereum, de grootste altcoin, verliest vandaag slechts 2,1 procent in vergelijking met de 7 procent van de Bitcoin. Ook andere grote altcoins als Ripple (XRP) verliezen slechts 2 procent en Bitcoin SV en Cardano zien hun koersen zelfs stijgen.

Door Bitcoin crash van vandaag zien we dat de BTC dominantie is afgenomen. Op het moment van schrijven ligt 67,6%, wat bijna 1 procent lager is dan 24 uur geleden.


[ACTIE]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken