litecoin, ltc
Litecoin

Beroemde analist voorspelt koersexplosie van 30 procent voor Litecoin

Een crypto-handelaar die er in 2018 in slaagde om de bodem van de bearmarkt voor Bitcoin te voorspellen, ziet op dit moment een positief koerspad voor Litecoin voor zich.

De pseudonieme handelaar Bluntz deelt met zijn ruim 220.000 volgers dat hij vooral bullish is over Litecoin als gevolg van de halving die voor augustus op het programma staat.

Stijging van 30 procent

Volgens de populaire analist ziet Litecoin er momenteel bullish uit op zowel zijn dollar- als zijn bitcoin-handelspaar. “Ik denk dat Litecoin zich eindelijk klaarmaakt voor de halving koersexplosie”, aldus de analist.

Momenteel ziet Bluntz dat Litecoin uit een range probeert te breken waar het al 195 dagen inzit tegenover de Amerikaanse dollar. Verder doet Litecoin het momenteel goed ten opzichte van Bitcoin.

grafiek litecoin

Gekeken naar de grafiek van Bluntz, lijkt het erop alsof hij een rally richting de 140 dollar verwacht voor de digitale munt. Vanaf de huidige koers van 106,54 dollar zou dat een stijging van meer dan 30 procent betekenen voor Litecoin.

Ook Solana is bullish

Litecoin is niet de enige altcoin waar Bluntz op dit moment bullish over is. Ook Solana, een smart contract platform dat concurreert met Ethereum, staat er ten opzichte van Bitcoin goed voor.

Solana wist al 10 procent op de Amerikaanse dollar te pakken en ook ten opzichte van Bitcoin ontstaat er volgens Bluntz een positief patroon voor de altcoin.

Grafiek solana

Die positiviteit is meer dan welkom voor Solana, omdat de munt eerder grote moeite had met de rechtszaken die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Coinbase en Binance aanspande.

Hierin werd onder andere Solana genoemd als een effect voor de Amerikaanse wet. Wat betekent dat de munt mogelijk van een hoop grote beurzen verdwijnt, wat natuurlijk niet goed is voor de koers van het project.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging