Ethereum, Ether
Ethereum

Beslissende dag voor Ethereum ETF: Zo laat wordt het oordeel verwacht

De dag van de waarheid voor Ethereum is aangebroken. Vandaag zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop moeten doorhakken of Ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF) gelanceerd mogen worden in de Verenigde Staten.

De kans op goedkeuring is deze week onverwachts hard gestegen, maar dat doet niets af van de spanningen in het cryptoland.

In dit artikel blikken we terug op de opmerkelijke wendingen in de Ethereum ETF-race van de afgelopen week, en delen we hoelaat we vandaag mogelijk een besluit kunnen verwachten.

Hernieuwd optimisme voor Ethereum ETF

Vandaag zal de SEC met een definitief besluit moeten komen voor de ethereum ETF-aanvraag van vermogensbeheerder VanEck. Er werd met weinig vertrouwen uitgekeken naar vandaag, tot de toezichthouder de afgelopen week plotseling van zich liet horen.

Op maandagavond lieten Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart op socialmediaplatform X weten hun verwachtingen sterk te hebben opgeschroefd. Terwijl ze aanvankelijk slechts 25% kans gaven op een mogelijke goedkeuring deze week, schatten ze deze nu op maar liefst 75%.

De SEC zou opeens een ommekeer hebben gemaakt, wat hoogstwaarschijnlijk een politieke beslissing is omdat president Joe Biden en de Democratische Partij wanhopig jongeren nodig hebben om te stemmen bij de aankomende verkiezingen.

Uit onverwachte hoek vroeg de toezichthouder om last-minute wijzigingen voor de lopende aanvragen, wat een positieve stap vooruit is.

De gegadigden hebben stuk voor stuk bijgewerkte 19b-4 aanvragen ingediend. Fidelity, BlackRock, Franklin Templeton, Grayscale en ARK Invest samen met 21Shares hebben besloten om het staken van ether te schrappen.

Fox Business verslaggever Eleanor Terret liet gisteren op X weten dat de gesprekken over de S-1 aanvragen tussen de SEC en de potentiële uitgevers naar verluidt zijn begonnen en dat er ‘’werk aan de winkel’’ is. 

Naast de 19b-4 aanvragen moeten ook deze S-1 aanvragen groen licht ontvangen voordat de fondsen verhandeld mogen worden. Dit is meestal geen vraag of het zal gebeuren, maar eerder wanneer het zal gebeuren. De kans lijkt groot dat vandaag de 19b-4 aanvragen groen licht krijgen, waarna de komende weken/maanden de SEC het dialoog opent voor de S-1 aanvragen.

Hoelaat komt het ETH ETF-besluit?

Balchunas liet gisteren op X weten dat zijn ‘’meest optimistische schatting’’ is dat de SEC rond 4:00 PM (ET), wat overeenkomt met 22:00 Nederlandse tijd, haar oordeel naar buiten brengt. 

Toen de Bitcoin (BTC) spot ETF’s in januari werden goedgekeurd, kwam het nieuws ook rond dit tijdstip de wereld in.

Ondanks het vertrouwen is het allesbehalve een garantie dat we vandaag goed nieuws voorgeschoteld krijgen. Het mag duidelijk zijn dat het oordeel de nodige volatiliteit teweeg zal brengen op de cryptomarkt. Wat dat betreft belooft het een interessante dag te worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen