Exchange Nieuws

Is er toekomst voor de FTT-token na de overname van Binance?

Crypto exchange Binance heeft ingestemd met een deal om de exchange FTX van Sam Bankman-Fried over te nemen. De CEO onthulde deze onverwachte ontwikkelingen op dinsdag.

Wat kan er gebeuren met het FTX Token (FTT)?

Het FTX-token (FTT) stond centraal in het FTX drama dat zich deze week afspeelde. Het begon allemaal met een primeur die vorige week werd gepubliceerd door Coindesk. In de publicatie werd onthuld dat de balans van Alameda Research aanzienlijk werd gedomineerd door FTT. Het probleem is echter dat de belangen van Alameda, toen ongeveer $8 miljard, illiquide waren in vergelijking met de reële marktkapitalisatie van FTT van $3 miljard.

Deze onthulling leidde tot speculaties. Alameda zou een aanzienlijk volume FTT bezitten wat door niets wordt ondersteund. Op basis van deze onthulling kondigde de CEO van Binance aan dat zijn bedrijf hun resterende FTT-aandelen, ongeveer $500 miljoen, zou dumpen. Door de paniek onder FTT-houders en de aankondiging van CZ daalde de FTT-prijs.

Daarnaast was het voor veel klanten lastig om hun geld op te nemen van FTX. FTX kreeg te maken met een liquiditeitscrisis, wat een pleidooi voor een reddingsoperatie door zijn rivaal Binance noodzakelijk maakte. De CEO van Binance zei het volgende:

Vanmiddag heeft FTX onze hulp ingeschakeld. Er is een aanzienlijke liquiditeitscrisis. Om gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende LOI ondertekend. De bedoeling is om de liquiditeitscrisis volledig op te vangen.

– Changpeng Zhao

Bestaat het FTT-token nog?

Het is onzeker wat er gaat gebeuren met het FTT-token, mocht Binance doorgaan met de overname van FTX. Een waarschijnlijker scenario is echter dat Binance zijn oorspronkelijke plan stopzet om alle FTT-tokens te liquideren. Dit houdt in dat het FTT-token minder daalt in prijs omdat de druk aan de verkoopzijde af zou nemen.

Bovendien zou Binance het FTT-token kunnen uitbreiden naar de BNB Chain, wat meer DeFi-mogelijkheden voor het token zou kunnen bieden. Toch is de kans dat de FTT instort nog steeds niet teniet gedaan. Vergeleken met Binance Coin (BNB), de valuta voor het Binance-ecosysteem, handelt FTT voornamelijk op speculaties. Ook is er geen inherente vraag naar het token, behalve op FTX. Bij gebrek aan vraag en nut is het mogelijk dat FTT in de toekomst niet meer bestaat.

Momenten na de bekendmaking van de reddingsoperatie van Binance daalde FTT met meer dan 87% tot onder de $3. FTT heeft momenteel een marktkapitalisatie van $550 miljoen. Een dag geleden was dat nog $3 miljard.

Altcoin nieuws

FTX Token in vrije val nadat Binance de stekker uit een mogelijke overname trekt
Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert
Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten