Exchange Nieuws

Nog steeds grote onzekerheid over FTX overname door Binance

De ondergang van de op één na grootste crypto beurs ter wereld, FTX, is een donkere periode in de geschiedenis van de cryptowereld. Volgens sommigen is de redding echter nabij, aangezien Binance FTX wil overnemen, maar een dag later heerst er nog altijd grote onzekerheid over deze overname.

De overname van FTX

Hoewel Binance gisteren een niet-bindende intentieverklaring (LOI) ondertekende om FTX volledig over te nemen, zijn er nog steeds grote twijfels of de overname daadwerkelijk zal slagen. De onzekerheid rond het faillissement van FTX en Alameda hebben de markt dan ook hard getroffen.

Een van de redenen van de onzekerheid over de overname is dat de voorwaarden van de overname niet bekend zijn gemaakt. Bovendien zei de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), dat hij zich op elk moment uit de deal kan terugtrekken.

In een inmiddels uitgelekte brief van Bankman-Fried aan zijn investeerders drukt hij deze onzekerheid uit. Sam Bankman-Fried verontschuldigt zich in deze brief voor het gebrek aan communicatie over de deal met Binance.

Het spijt me dat ik de afgelopen dagen moeilijk bereikbaar was. Ik wou dat ik tijdens dit proces communicatiever had kunnen zijn, maar helaas kon ik dat niet zijn.

– Bankman-Fried

In de volgende paragraaf benadrukte Bankman-Fried dat hij een niet-bindende overeenkomst tot aankoop van FTX heeft bereikt met CZ.

Wat betekent dit precies? Dat is een goede vraag, en helaas heb ik geen perfect antwoord voor je, omdat de details nog steeds worden uitgeplozen. We houden u op de hoogte als we de komende dagen en weken meer te weten komen.

– Bankman-Fried

De bescherming van haar klanten

De CEO van FTX benadrukt dat het topprioriteit heeft om zowel de klanten als de industrie te beschermen.

We zijn optimistisch dat dit allemaal goed komt, wat betekent dat we ons binnenkort zullen concentreren op onze tweede prioriteit, de aandeelhouders.

– Bankman-Fried

De laatste regel van Bankman-Fried geeft aan dat er onzekerheid is over het geld van klanten. Hij verontschuldigt zich nogmaals en zegt:

Het spijt me dat ik het niet beter heb gedaan, en ik ga doen wat ik kan om alle assets en uw investeringen te beschermen.

De e-mail komt nadat FTX een enorme run heeft meegemaakt, waardoor opnames dinsdag werden stopgezet. Volgens de laatste verklaringen van de CEO werkt de exchange momenteel aan het wegwerken van de achterstand van de opnames.

Hoewel er mogelijk een reddingsoperatie van Binance in de maak is, bevinden FTX-beleggers zich nog steeds in een onzekere positie. De deal lijkt op momenteel onzeker, en de verklaring van de CEO, dat alle geldmiddelen van alle klanten veilig zijn, lijkt ook twijfelachtig. Bovendien heeft Bankman-Fried een opmerkelijke tweet inmiddels verwijderd.

Een belangrijke factor

De grootte van het te dichten gat zal een van de belangrijkste factoren zijn om te beslissen of de deal doorgaat. Of er een overeenkomst komt, kan alleen worden gespeculeerd. Analist Lex Moskovski verwacht dat Binance FTX daadwerkelijk gaat overnemen.

Adam Cochran zei dat het gat waarschijnlijk veel groter is dan de aanvankelijke schattingen. Volgens zijn bronnen zouden er veel andere kleine fondsen kunnen zijn die vandaag niks meer waard zijn.

Cohran voegde daar aan toe dat er veel geruchten rondgaan die er niet goed uitzien voor FTX. “Ik heb dingen gehoord van meerdere secundaire bronnen waar ik redelijk veel vertrouwen in heb, maar er is niets bevestigd. Het voelt nu dat de kans 70% -80% is dat de overname niet doorgaat. Ik denk dat de kansen groot zijn dat Binance ervan af ziet. Echter heb ik ook gehoord van iemand, die ik normaal gesproken zou vertrouwen, dat de deal doorgaat.”

Exchange nieuws

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”
Binance huurt accountantskantoor om crypto-reserves te verifiëren
Sam Bankman-Fried: “Ik heb nooit bewust geprobeerd te frauderen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten