BItcoin
Bitcoin

Beursgenoteerd zorgbedrijf steekt $40 miljoen in Bitcoin

Het lijstje met beursgenoteerde bedrijven dat Bitcoin (BTC) op de balans heeft is weer iets groter geworden. Semler Scientific, een technologiebedrijf dat diensten verleent aan de medische industrie, heeft vandaag namelijk onthuld voor tientallen miljoenen dollars aan Bitcoins te hebben gekocht. De cryptomunt is zelfs aangenomen als de belangrijkste schatkistreserve. 

$40 miljoen Bitcoin-aankoop

Het aan de NASDAQ-beurs genoteerde bedrijf, onder de ticker ‘SMLR’, deelde het Bitcoin nieuws eerder vandaag middels een persbericht

In de aankondiging valt te lezen dat Semler Scientific een totaalbedrag van 40 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in bitcoin. Hiermee heeft het bedrijf 581 bitcoins verworven.

Semler Scientific produceert en verkoopt innovatieve technologieoplossingen die de klinische effectiviteit en efficiëntie van zorgverleners verbeteren – waaronder cardiologen, internisten, verzekeringsmaatschappijen en onafhankelijke artsengroepen.

Naast de aankoop wordt er in de aankondiging tevens gemeld dat het bestuur van het bedrijf Bitcoin heeft aangenomen als de primaire schatkistreserve. Dit betekent dat bitcoin nu de primaire activa is waarin ze hun overtollige contanten zullen investeren.

Eric Semler, de voorzitter van Semler Scientific, benadrukte dat Bitcoin gezien wordt als een betrouwbare waardeopslag en een aantrekkelijke investering vanwege zijn schaarste en veerkrachtige digitale architectuur, die het zelfs prefereerbaar maakt boven goud. 

Daarnaast wees hij op de groeiende institutionele acceptatie van Bitcoin, zoals naar eigen zeggen blijkt uit de goedkeuring van meerdere Bitcoin spot exchange-traded funds door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari.

Semler Scientific gaat BTC-gigant MicroStrategy achterna

Met de nieuwe strategie plaatst Semler Scientific zich op hetzelfde speelveld als de Amerikaanse softwareleverancier MicroStrategy, de grootste beursgenoteerde BTC-houder.

Het BTC-bezit van Semler Scientific valt echter volledig in het niet in vergelijking met die van Microstrategy, dat ruim 214 duizend bitcoins op de balans heeft. MicroStrategy is echter een extreem geval dat met kop en schouders boven alle andere beursgenoteerde BTC-houders uitsteekt.

Volgens BitcoinTreasuries mag Semler Scientific zich direct op plek 22 vestigen op de desbetreffende ranglijst van grootste beursgenoteerde BTC-bezitters.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken