Cryptocurrency

Cryptocurrency

Beveiligingsrapport Binance benadrukt crypto-scams

De bekende en populaire cryptocurrency exchange Binance heeft een nieuw beveiligingsrapport uitgegeven. In dit rapport wordt een illustratie gegeven van hoe crypto-scams te werk gaan door geloofwaardigheid te creëren en hoe deze gericht zijn op beleggers in cryptocurrencies.


Diverse meldingen

Volgens het rapport zijn diverse meldingen binnengekomen van frauduleuze investeringsprogramma’s. Hierin werd vervolgens een exponentieel rendement op beloofd. Deze fraude gaat verder dan crypto, vergelijkbare fraude wordt ook bij forex, bij binauire opties en bij CFD’s gemaakt. Vaak blijkt dat een aantal grote partijen boven deze scams staan, die één product hebben en deze aanpassen op de markt die zij willen betreden. Zo lijken er misschien wel tientallen projecten te zijn, terwijl het slechts zijtakken zijn van de grote partij.


Goed georganiseerde partijen

De partijen die dit uitvoeren zijn goed georganiseerd. Het gaat zelfs zo ver dat een aantal frauduleuze partijen zelfs valse consumentenorganisaties creëren. Het doel? Nog meer geld binnenhalen bij potentiële slachtoffers.

Dit doen ze door eerst geloofwaardigheid te creëren bij de potentiële investeerders. Dit doen zij door hun projecten zo te fabriceren dat het lijkt alsof ze regelgevers en overheidsinstanties zijn. Vervolgens worden allerlei frauduleuze links geplaatst om nieuwe slachtoffers te maken.

Ook juridisch lijken de partijen het slim aan te pakken; zo werken zij vaak met mensen die verdeeld zijn over de gehele wereld. Dit bemoeilijkt de juridische stappen die gezet kunnen worden tegen hen. Tevens bemoeilijkt dit het onderzoek naar de betreffende frauduleuze partijen en wordt het proces moeilijker gemaakt om verbindingen te leggen tussen gemaakte slachtoffers en de frauduleuze partijen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten