Bezit je 10 Bitcoins? Dan behoor je tot de top 0.5% BTC wallets

Er zijn 30.4 miljoen wallets die Bitcoins bezitten, echter zijn er maar zeer weinig wallets die überhaupt maar één hele Bitcoin bevatten.

Als je dan kijkt naar de wallets die meer dan 10 hele Bitcoins bezitten, gaat dit maar om minder dan 1% van die 30.4 miljoen wallets.

Volgens de laatste data van Bitinfocharts is een wallet balans van 10 Bitcoins ( wat gelijk staat aan ongeveer $91.000 kijkend naar de prijzen van vandaag) genoeg om tot de top 0.51% te behoren.


97.3% van wallets bezitten minder dan 1 Bitcoin

Wallet met 10 tot 100 Bitcoins maken 0.45% uit van het totaal en wallets van 1-10 Bitcoins zijn goed voor 2.17%. Wat de belangrijkste conclusie is die we hier uit kunnen trekken is dat Bitcoins steeds meer verspreid raken. Er komen steeds meer kleine wallets bij. Er zijn nu dus 30.4 miljoen wallets die Bitcoins bezitten, rond dezelfde tijd in 2019 waren dit er zo’n 25 miljoen.

Totaal aantal wallets met Bitcoins – Bron: Glassnode

Groeiende interesse

Sinds de grote instorting van de cryptomarkt, waarvan de Bitcoin koers trouwens binnen een aantal weken volledig van hersteld was, merken exchanges dat de nieuwe instroom van interesse groei teweegbrengt.

Coinbase meldde bijvoorbeeld een golf van Bitcoin-aankopen ter waarde van exact $1.200 op het moment dat de Amerikaanse regering begon met het verspreiden van stimuluscontroles. De tweede controleronde is al bezig.

Ook grote investeerders zijn steeds meer geïnteresseerd om Bitcoins te kopen. Ze zijn bang dat de steunmaatregelen gaan zorgen voor inflatie. Bitcoin kan de perfecte optie zijn om deze inflatie te ontlopen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken