Institutionele beleggers kopen na de halving als een gek Bitcoins in

Grote institutionele instellingen hebben sinds de BTC halving ongekend veel interesse om Bitcoins te kopen.


De prijs is geen factor

Uit informatie van insiders uit de beleggingswereld blijkt dat de belangstelling van institutionele beleggers in Bitcoin in hoog tempo toeneemt. Dit heeft verschillende analisten ertoe gebracht om te concluderen dat de Bitcoin koers een enorme stijging mee gaat maken.

Grayscale’s Bitcoin Trust, ook wel ‘GBTC’ genaamd, is een goed voorbeeld van de groeiende institutionele interesse. Afgelopen jaren is de trust gestaag gegroeid, maar in de afgelopen paar maanden is de groei pas echt gaan versnellen. Interessant is dat de koersschommeling van de Bitcoin dit groeipatroon niet lijkt te beïnvloeden.

Dagelijkse verandering in BTC prijs en groei GBTC – Bron: Grayscale

Grayscale kan volgend jaar 550 duizend Bitcoins opslokken

Wat Grayscale een belangrijke speler maakt is meer dan alleen het feit dat meer dan 90% van de instroom afkomstig is van de institutionele spelers.

Het enorme aantal Bitcoins dat Grayscale bezit vermindert namelijk en circulerende aanbod van BTC tokens. Dit omdat alle crypto tokens opgesloten zitten in de kluizen van Coinbase. Grayscale heeft nu al meer dan 350.000 Bitcoins in beheer. Dit vertegenwoordigt 2% van het totale circulerende aanbod van Bitcoin, zonder rekening te houden met het aantal verloren munten.

In de afgelopen drie maanden is het tempo waarin institutionele beleggers in GBTC hebben geïnvesteerd, verdrievoudigd. Als deze trend zich voortzet, zal het bedrijf binnen drie maanden 400.000 Bitcoins in beheer hebben. In nog eens 6½ maanden daarna zal het ongeveer 550.000 Bitcoins beheren. Dat is maar liefst 3% van het totale aanbod.


Uitleenplatforms kunnen niet voldoen aan de institutionele overvloed

Het is niet duidelijk of deze trend per definitie is veroorzaakt door de Bitcoin halving, maar de groeiende interesse wordt ook bevestigd door andere bronnen. Alex Mashinsky, CEO van Celsius, een crypto uitleenplatform die momenteel 55.000 Bitcoin bevat, vertelt:

“We hebben nu meer dan 260 [institutionele leners] en we hebben sinds de lancering 10 miljard dollar aan leningen gesloten. De prijs van Bitcoin maakt niet uit, het gaat om de volatiliteit van de prijzen die op en neer gaan. ”

Hij voegde er ook aan toe dat hij gemakkelijk nog eens 100.000 Bitcoin kon uitlenen als hij die had; dit ondanks het feit dat Celsius een jaarlijkse rente van 5 tot 12 procent in rekening brengt. Zac Prince, CEO van BlockFi, een ander crypto-uitleenplatform, vertelde onlangs dat hij verwacht dat de toename van het institutionele belang aanhoudt:

“De volatiliteit, waardoor sommigen het als een risicovolle investering beschouwen, heeft het nu in staat gesteld om sneller te herstellen dan welk ander actief dan ook na de eerste marktbrede neergang in maart. Het is nu 94% gestegen sinds 16 maart en blijft stijgen. We verwachten dat de institutionele belangstelling voor dit activum de komende jaren sterk zal toenemen, samen met een bredere acceptatie door de consument. ”

Het is belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot Grayscale, platforms zoals Celsius en BlockFi de prijs waarschijnlijk niet opdrijven. Dit komt omdat ze hun Bitcoins niet uit de circulatie halen. Integendeel, ze bevorderen de marktliquiditeit.

Een andere verbetering aan de aanbodzijde van de vergelijking wordt verwacht door de zuivering van de mining. Nu inefficiënte miners het netwerk verlaten, zullen de overblijvende meer winstgevend worden en zullen ze minder van hun Bitcoins kunnen verkopen om de activiteiten te ondersteunen. Hierdoor zal het aanbod afnemen.


Perfecte storm

Matt D”Souza is de CEO van Blockware Solutions, wat ook een Bitcoin hedge fund is. Hij is van mening dat de combinatie van de centrale banken die miljarden dollars in de economie injecteren en de afnemende uitgifte van nieuwe Bitcoins vanwege de halvering een “perfecte storm” creëert:

‘Je injecteert twee biljoen. Misschien moeten ze meer injecteren op basis van hoe de economie is. Er wordt veel geld geïnjecteerd. En het creëert een perfecte storm voor Bitcoin. ‘

Bloomberg analist, Mike McGlone, is van mening dat de algemene adoptie in de nabije toekomst zal leiden tot de goedkeuring door de SEC van een elektronisch verhandeld fonds, of ETF:

“Futures open interesse vertegenwoordigen een toenemende algemene acceptatie en geven de waarschijnlijkheid aan van een ETF-futures op de in VS genoteerde exchange.”

Als deze trend zich voortzet, lijken gegevens erop te wijzen dat de prijs van Bitcoin de komende 12-18 maanden zou kunnen stijgen. Zoals D’’ouza het samenvatte:

“Wat de prijs laat veranderen, is netto fiat in een netto fiat elke dag. Bitcoin handelt een paar miljard in volume, dit laat de prijs echter niet bewegen. “