deloitte
Exchange

Big Four accountantskantoren niet bereid om Binance te controleren

Deloitte, Ernst & Young, KPMG en PWC wijzen de kans om Binance te controleren af, ondanks dat de accountantskantoren wel een lange geschiedenis hebben met Coinbase.

De Big Four

Volgens de grootste crypto exchange op basis van volume zijn de beste auditbedrijven momenteel niet meer bereid om een proof-of-reserves-audit uit te voeren voor een crypto bedrijf.

Volgens CNBC moeten de Big Four-accountantskantoren is het ook niet meer zeker of de kantoren hun samenwerking met hun huidige crypto-klanten stop zullen zetten. Dat zou namelijk betekenen dat Coinbase ook niet meer kan samenwerken met Deloitte.

De onbereidheid van de kantoren om crypto bedrijven te helpen kwam aan het licht nadat het accountantskantoor Mazars Group vrijdag al het werk met haar cryptocurrency-klanten had opgeschort.

Ondertussen heeft ook Armanino, een ander accountantskantoor, aangekondigd dat het niet langer crypto klanten aanneemt. Dit deed het kort nadat zijn klant FTX failliet ging. Armanino werd vorige maand genoemd in een class action-klacht wegens het niet ontdekken van overtredingen bij FTX.US. Het bedrijf controleerde ook de crypto exchange Kraken.

Binance neemt contact op met accountants

We hebben contact opgenomen met meerdere grote bedrijven… en we zijn nog steeds op zoek naar een bedrijf dat dit wil doen.

– Binance

Volgens de vertegenwoordiger getuigt het bewijs van de reservecertificering door een onafhankelijk accountantskantoor van het feit dat de assets van de exchange gelijk zijn aan of groter zijn dan zijn schulden.

Binance verklaarde ook dat het verder zou gaan om aan te tonen dat zijn assets beschikbaar zijn op de blockchain. Daarnaast wil het aantonen dat alle klanttegoeden veilig zijn met behulp van het Merkle Tree-bewijs. Het Merkle Tree-bewijs toont aan dat een bedrijf daadwerkelijk de assets bewaart die hij beweert te hebben.

Sinds de ondergang van zijn rivaal heeft Binance meer aandacht gekregen. In de afgelopen week zou er voor $6 miljard zijn opgenomen. Dit is gedaan om de solvabiliteit van de exchange te testen vanwege de voortdurende FUD.

De woordvoerder voegde eraan toe dat het bedrijf van plan is om in de komende maanden meer details te verstrekken. Het valt echter nog te bezien welke auditor Binance als klant zal aannemen. De afwezigheid van bekwame auditors is een groot probleem in de cryptosector.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen