Bitcoin
Bitcoin

Bijna 50 procent van alle Bitcoin in handen van mensen die nog nooit hebben verkocht

De absolute schaarste van 21 miljoen eenheden en het decentrale karakter van het netwerk maken Bitcoin volgens velen de ultieme vorm van geld. Sinds de lancering van het netwerk in 2009 door Satoshi Nakamoto hebben miljoenen mensen besloten om in ieder geval een deel van hun spaargeld in Bitcoin te parkeren.

Het HODL-leger

Daarmee heeft Bitcoin door de jaren heen een waar HODL-leger opgebouwd. Een groep mensen die hun Bitcoin tegen geen enkele prijs willen verkopen en steeds meer aan hun schatkist toevoegen. Het gave is dat we via de blockchain precies kunnen volgen hoe deze entiteiten zich gedragen en hoeveel Bitcoin er in handen is van dit HODL-leger.

Wij definiëren het HODL-leger in dit geval als de echte extremisten, de entiteiten die in hun hele geschiedenis op de blockchain nog geen enkele uitgaande transactie op hun naam hebben. Op het moment van schrijven zitten bijna 47 procent van alle Bitcoin die omloop zijn ‘vast’ in de wallets van deze mensen. Opvallend is dat deze statistiek in augustus 2022 bijna van een klif is gevallen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Het feit dat bijna 50 procent van alle Bitcoin momenteel in wallets zitten die geen geschiedenis van verkopen hebben is een goed teken voor de koers. Ergens is het jammer dat dit percentage sinds de start van de bullmarkt in december 2020 flink is afgenomen, maar dat is op zich geen verrassing. We zien vaker dat het HODL-leger in een bullmarkt delen van hun Bitcoin verkoopt om wat winst te pakken.

Ergens is dat ook niet vreemd als je bedenkt dat veel van deze mensen waarschijnlijk rijk zijn geworden dankzij Bitcoin. Na één of twee bullruns besluiten dit soort mensen vaak toch om een huis te kopen of andere grote aankopen te doen om een beetje van hun nieuwe rijkdom te genieten. De kans is aanwezig dat we het percentage van deze on-chain indicator tijdens de komende maanden weer zien opklimmen naar een hoger niveau.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren