Stablecoin

Bijna $6 miljard staat klaar om naar Bitcoin en altcoin markt te vloeien

Crypto analist van eToro, Mati Greenspan, zegt dat miljarden dollars aan de zijlijn staan, klaar om naar Bitcoin, Ethereum, XRP en andere altcoins te stromen.

 

$6 miljard aan stablecoins

Mati baseert zijn uitspraak op de gegevens van het crypto onderzoeksbureau Messari. Hieruit blijkt namelijk dat de totale waarde van alle stabelcoins rond de $6 miljard dollar ligt. Stablecoins zijn digitale valuta die zijn gekoppeld aan fiat munten zoals de dollar. Deze stabelcoins zijn ontworpen om een constante waarde te behouden en cryptohandelaren een makkelijke manier te bieden om de enorme volatiliteit van de cryptomarkt te omzeilen.

Mati Greenspan impliceert dus dat de miljarden dollars die op het moment opgesloten zijn in stablecoins handelaren vertegenwoordigen die hebben besloten hun posities in BTC, ETH, XRP en andere crypto’s te verlaten om te wachten op de beste tijd om de cryptomarkt weer opnieuw te betreden.

Wanneer er een nieuwe bull run aan zit te komen kunnen we verwachten dat een (groot) deel van dit geld zal worden geïnvesteerd in BTC en altcoins.

 

Tether is veruit de grootste

Heel veel grote investeerders maken gebruik van stablecoins. De onderzoekstak genaamd ‘Binance Research’ publiceerde in november 2019 een rapport over de gewoonten van 69 van haar grote klanten. Deze klanten bezaten tussen de $100.000 tot $25 miljoen aan crypto.

Uit het rapport bleek dat 96% van deze beleggers stablecoins gebruiken, waarbij Tether (USDT) veruit de favoriet is.

“USDT is de dominante stablecoin met een gebruik van 40,25% en staat op de eerste plaats voor zowel Chinese als Engelse gebruikers. USDC, TUSD en PAX volgen na USDT. Verschillende Engelse enquête-respondenten gaven aan BUSD te gebruiken, wat wijst op een eerste interesse van onze institutionele & VIP-klanten.”