Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Bijna de helft van de Duitsers investeert in crypto

44% van de Duitsers is geïnteresseerd in crypto en is bereid om te investeren, zo blijkt uit een rapport van KuCoin.


Crypto investeringen in Duitsland

Het rijkste land van Europa is de crypto wereld aan het ontdekken. Zo blijkt uit een rapport van KuCoin, dat enkele statistieken deelde over de toekomst van crypto in Duitsland. 44% van de Duitsers is bereid om te investeren in cryptocurrencies en deel wil uit maken van de toekomst van financiën. Meer dan een derde, 37%, van de Duitse crypto investeerders handelt al meer dan een jaar in cryptocurrencies. Johnny Lyu, CEO van KuCoin, het bedrijf dat het rapport publiceert, legde de stand van zaken van Duitsland crypto-investeerders uit:

“Cryptocurrencies zijn erg populair onder de aanhangers van de accumulatiestrategie, vooral onder de jongere generatie. Zij sparen liever zelf voor hun pensioen en diversifiëren hun spaargeld door het gebruik van cryptocurrencies.”

Lyu waarschuwt wel dat, ondanks de grote vraag naar cryptocurrencies onder Duitsers, het land nog geen specifieke regelgeving heeft die het gebruik van digitaal geld reguleert.

Duitsland was het eerste land dat erkende dat de Bitcoin waarde had en dat het geclassificeerd kan worden als een ‘financieel instrument. Aldus het rapport. Tot nu toe heeft de lokale regelgever slechts een klein beetje succes gehad bij het reguleren van crypto.

Duitsland was wereldwijd het eerste land dat een blockchainstrategie aannam. De politieke positie van Duitsland ten opzichte van cryptocurrencies kwam ter sprake tijdens de recente parlementsverkiezingen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Duitsland is een rolmodel voor Europese landen

Voor Florian Döhnert-Breyer, managing director van F5 Crypto, is Duitsland een rolmodel voor andere EU-landen. De bevolking staat over het algemeen meer open voor langetermijninvesteringen.

“Bovendien, Als het grootste land in de EU met een notoir risicomijdende kijk op financiële assets, speelt Duitsland een speciale rol. Vooral het hoge aantal vrouwen met interesse in crypto is bemoedigend. Aangezien deze doelgroep gemiddeld minder actief is op de financiële markt.”

Opvallend is dat steeds meer vrouwen gaan beleggen in cryptocurrencies. Ook is te zien dat vooral jongeren investeren in aandelen en crypto’s. Dit omdat deze groep zich meer bewust is van het gevaar van inflatie.

De toekomst blijft echter onzeker, met name wat betreft de regelgeving, aangezien BaFin blijft waarschuwen voor de risico’s. BaFin is de federale financiële toezichthouder van Duitsland, verantwoordelijk voor het reguleren van crypto. Zij gaven onlangs groen licht aan neobank N26 om in 2022 te starten met cryptohandel.

Döhnert-Breyer vertrouwt erop dat Duitsland blijft streven naar crypto vriendelijke wetgeving. De recente acties van BaFin, zoals het goedkeuren van bewaarvergunningen en op Bitcoin gebaseerde security tokens, zijn veelbelovende signalen.

Duitsland heeft misschien niet hetzelfde speelveld in vergelijking met Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, maar er is wat beweging aan de wetgevende kant.” Aldus Gehra.

Lyu vertelde tot slot:

“Vorig jaar zette Duitsland de eerste officiële stap in de richting van het accepteren van crypto investeringen door speciale fondsen goed te keuren voor het investeren in digitale munten. Ik denk dat het land een goede basis heeft gelegd om een gunstig klimaat voor crypto gebruikers te creëren.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten