Newsbit

Amerika / Verenigde Staten (VS)

Bijna twee derde van de Amerikaanse volwassenen is nieuwsgierig naar Crypto

Amerika / Verenigde Staten (VS)
TimeCoin Special Token Sale Banner

Ongeveer 63% van de volwassenen in Amerika is nieuwsgierig naar crypto valuta’s. Meer dan de helft van de geïnteresseerden blijken vrouwen te zijn. Zo toont een onderzoek aan van crypto exchange Gemini.


Populariteit in crypto lijkt toe te nemen

Volgens het onderzoek, dat gehouden is onder 3.000 Amerikaanse volwassenen, is de gemiddelde crypto investeerder nu een 38-jarige man met een jaarinkomen van ongeveer $111.000. De resultaten suggereren echter dat het profiel van de typische crypto investeerder snel zal veranderen.

Dat is te zien aan het feit dat van alle mensen die als ‘crypto nieuwsgierig’ worden bestempeld in het onderzoek ongeveer 53% vrouw is. 25% daarvan zijn oudere vrouwen die met pensioen gaan’. Cypto nieuwsgierige zijn mensen die nog geen crypto bezitten maar er wel in geïnteresseerd zijn.

Interessant is om te melden dat er in Engeland (41,6%) bijvoorbeeld al veel meer vrouwen zijn die crypto bezitten dan in Amerika (26%). Dit is gebaseerd op het rapport “State of UK Crypto” dat Gemini in maart publiceerde.

“Dit nieuwe onderzoek duidt op een waardevolle en welkome verandering van de crypto beleggers. Een bredere groep deelnemers zorgt voor een positieve lange termijn evolutie”. Aldus Noah Perlman, CEO van Gemini.


Het aantal crypto gebruikers kan verdubbelen

Ongeveer 14% van de ondervraagden bezit al crypto valuta’s. Bijna hetzelfde aantal ondervraagde Amerikaanse volwassenen, namelijk 13%, zeiden dat ze van plan zijn om in de komende 12 maanden crypto’s te kopen, wat suggereert dat het totale aantal crypto investeerders waarschijnlijk zal gaan verdubbelen.

De onderzoekers ontdekten ook dat de volgende golf van crypto investeerders gemiddeld ouder zal zijn, namelijk 44 jaar. Daarbij heeft het ook een iets lager inkomen, namelijk gemiddeld $107.000 per jaar.

Ondertussen zei slechts 23% van de Amerikaanse volwassenen helemaal geen interesse in crypto te hebben. Aan de andere kant zei 77% van de ondervraagden dat ze graag meer informatie willen krijgen over crypto’s.

“Handelsplatforms die prioriteit geven aan beveiliging, regelgeving, en eenvoud maken crypto valuta’s toegankelijk en aantrekkelijk. Wij geloven dat crypto’s een strategisch onderdeel zijn van een goed afgeronde portefeuille. het bieden van crypto educatie zal helpen om toetredingsdrempels weg te nemen. Zo concludeerde Perlman

Een ander recent onderzoek, uitgevoerd door het in Londen gevestigde cryptofonds Nickel Digital Asset Management, toonde aan dat 85% van de vermogensbeheerders die Bitcoin hebben, van plan zijn meer te kopen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top