Exchange Nieuws

Binance beperkt hefboomwerking en schrapt drie Fiat-paren

Binance kondigde de schrapping aan van handelsparen in euro’s, ponden en Australische dollars in margerekeningen. De exchange heeft ook besloten de maximale hefboomwerking in de handel te verminderen. Deze limiet wordt nu tot maximaal 20 keer het margebedrag, in plaats van 100x.


Lagere limiet op handelshefboomwerking 

Dit kondigde Binance vanmorgen aan. Hierin werd de schrapping aan van drie (3) fiat-paren in EUR, GPB en AUD van margerekeningen aangekondigd, dat zal gaan gelden vanaf 08 augustus om 02.00 uur UTC. Met de margefunctie van Binance kunnen gebruikers leningen aangaan voor het kopen van crypto-activa tot tien keer hun oorspronkelijke kapitaal.

Binance heeft sinds 19 juli 2021 ook de handelshefboom verlaagd van 100x naar 20x voor nieuwe gebruikers. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, liet vanmorgen in een Twitter-bericht weten dat het plan om een ​​lagere margelimiet te implementeren vorige week was begonnen. Zhao zei: “wij wilden hier geen ding van maken.” Hij voegde eraan van te plan zijn de limiet voor alle bestaande gebruikers de komende weken geleidelijk te verlagen. 

Binance heeft de afgelopen weken te maken gehad met meerdere regelgevende bedreigingen, met name in het Verenigd Koninkrijk. De Finance Conduct Authority van het land heeft ervoor gezorgd dat de exchange opnames van EUR en GPB heeft opgeschort. Andere regelgevende effecten zijn elders in Europa gevoeld met de SEPA-overdrachtsblokkering en de verwijdering van de margerekening van vandaag.


Kritiek op hefboomwerking van crypto

De milde hefboomwerking op de markten voor cryptoderivaten is een van de meest bekritiseerde aspecten van de industrie. Beroemde economen zoals de Amerikaanse professor Nouriel Roubini hebben vaak de spot gedreven met de volatiliteit en het risico dat wordt veroorzaakt door een hoge hefboomwerking. Roubini zegt bijvoorbeeld dat het gebruikers in staat stelt in een liquidatieval te trappen en hun kapitaalwaarde weg te vagen. Vanmorgen werd bijvoorbeeld ruim $800 miljoen aan shorts geliquideerd in de afgelopen 24 uur toen Bitcoin naar een hoogtepunt van $40.000 pompte.

De nieuwe limiet voor nieuwe en bestaande gebruikers zal vijf keer lager zijn dan de voorheen 100x marge. Zhao had eerder deze maand in een verklaring opgemerkt dat de exchange zal samenwerken met autoriteiten over de hele wereld om te voldoen aan de regelgeving. Tot nu toe opereren zij in het grijze gebied van de nationale wetgeving. Ze hebben besloten om een ​​gerichte aanpak te volgen om de wetten van elk land specifiek aan te pakken. De exchange heeft in 2019 een onafhankelijke eenheid in de VS opgericht en is nu van plan om de exchange openbaar te maken na de beursnotering van Coinbase Inc.


Niet de enige

Binance is niet de enige crypto exchange die deze stap nu zet. Eerder vandaag werd bekend dat namelijk ook de crypto-derivaten exchange FTX zijn maximale hefboomwerking verlaagd heeft van 101x naar 20x.

Waar deze verlagingen over het algemeen als positief gezien worden, merken diverse analisten en commentatoren op dat zelfs 20x nog te hoog is. Dit suggereert dat deze functie nog verder beperkt zou moeten worden. Het is op dit moment nog niet bekend of dat daadwerkelijk het geval gaat zijn. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten