sanctie
Exchange

Binance blokkeert accounts van familieleden die verbonden zijn met Russische overheid

De crypto exchange Binance neemt meer maatregelen om te voorkomen dat de Russische regering de impact van sancties kan omzeilen door cryptocurrencies te gebruiken. De exchange heeft namelijk verschillende accounts geblokkeerd die verbonden zijn met familieleden van hoge Kremlin-functionarissen, zo meldde Bloomberg donderdag.

Binance blokkeert account van stiefdochter Lavrov

Uit het rapport van Bloomberg blijkt dat zowel Elizaveta Peskova, de dochter van de woordvoerder van Poetin (Dmitry Peskov), en Polina Kovaleva, de stiefdochter van de minister van Buitenlandse Zaken (Sergei Lavrov) geblokkeerd zijn door Binance.

Binance zei dat het ook Kirill Malofeyev had geblokkeerd, de zoon van Konstantin Malofeyev, een Russische oligarch die eerder was beschuldigd van het overtreden van sancties die de Verenigde Staten heeft opgelegd.

“Trots om deel uit te maken van dit team dat echt een verschil maakt”, schreef Chagri Poyraz, de nieuw aangestelde hoofd van sancties van Binance, op zijn LinkedIn-pagina.

Poyraz zei dat Binance Peskova op 3 maart blokkeerde, toen ze probeerde de exchange te gebruiken. Ze werd vervolgens op 11 maart door het Amerikaanse ministerie van Financiën gesanctioneerd.

Elizaveta Peskova, de dochter van de woordvoerder van Poetin, is verontwaardigd dat ze de crypto exchange niet meer kan gebruiken. Ze verklaarde de actie als “totaal oneerlijk en ongegrond”.

“Ik was echt verrast, want het is raar om sancties op te leggen aan iemand die 24 jaar oud is en niets met de situatie te maken heeft”, zei ze. Op 12 maart schreef Peskova op Twitter: “Vrede.”

Binance zal voldoen aan de wereldwijde sancties

Volgens Poyraz zal Binance zijn platform blijven controleren op meer mensen die geassocieerd zijn met gesanctioneerde personen die gebruik maken van de exchange.

Op 21 april heeft Binance een reeks beperkingen aangenomen voor inwoners van Rusland, waardoor de handel met een waarde van meer dan 10.000 euro wordt beperkt. De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, zei eerder dat Binance zal voldoen aan sancties, maar niet zomaar miljoenen onschuldige gebruikersaccounts zal bevriezen vanwege westerse sancties tegen Rusland.

Dat Binance nu harder optreed tegen belangrijke Russen is een goed teken voor de Westerse landen. Uit het rapport van Bloomberg blijkt namelijk dat familieleden van belangrijke Russische functionarissen veel cryptocurrencies en Bitcoins bezitten.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen