Exchange Nieuws

Binance breidt aanwezigheid in Ierland uit

De populaire crypto-exchange Binance vergroot zijn aanwezigheid in Ierland te midden van aanhoudende vragen over waar ze eigenlijk gevestigd zijn. Zo Binance is namelijk bekritiseerd om zijn gebrek aan een centraal hoofdkwartier.


Meerdere bedrijven opgericht in Ierse rechtsgebied

Vorige maand meldde de ‘Irish Independent’ dat de exchange drie bedrijven in het rechtsgebied heeft geregistreerd. Die bedrijven waren Binance (APAC) Holdings, Binance (Services) Holdings, en Binance Technologies. Formeel gezien werd alles op 27 september 2021 opgericht. Vandaag meldde de Irish Independent dat Binance een andere Ierse entiteit heeft geregistreerd, genaamd Binance Exchange (Ie).

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van de exchange, zei afgelopen maand ook dat Ierland voorkwam in de plannen van de populaire crypto-exchange om een hoofdkwartier in een bepaald rechtsgebied te vestigen. CZ vertelde het volgende aan Reuters:

“Toen we net begonnen wilden we de gedecentraliseerde principes omarmen, geen hoofdkantoor of werk over de hele wereld. Geen grenzen. Het is nu heel duidelijk om een gecentraliseerde exchange te runnen, je hebt een gecentraliseerde, juridische entiteit structuur achter nodig.”

Die gecentraliseerde rechtspersoonstructuur kan uiteindelijk in Ierland aan land komen. Volgens een woordvoerder van Binance kijkt de exchange ook elders. Een woordvoerder zei hierover het volgende:

“We houden al onze opties open en we overwegen momenteel meerdere plaatsen om te voldoen aan de behoeften van de gebruiker, wettelijke vereisten en natuurlijk een plaats die past bij onze behoeften als bedrijf. Mocht een van deze opties solide worden, dan zullen we updates geven indien nodig.”

Regelgevers nemen het op Binance gemunt

Wat we zeker weten is dat Binance het hele jaar controverse na controverse over de regelgeving te verduren heeft gehad. In Nederland en Japan hebben de toezichthouders van beide jurisdicties consumentenwaarschuwingen over de crypto-exchange afgegeven. Op de Kaaimaneilanden en in Italië zeiden toezichthouders dat de exchange geen vergunning heeft in hun land.

In Maleisië werd Binance geconfronteerd met handhavingsmaatregelen omdat het illegaal in het land opereerde.

In Singapore, waar CZ tevens woont, zei de toezichthouder eerder dit jaar dat Binance een aanvraagprocedure doorliep. Een woordvoerder van de toezichthouder vertelde dat soortgelijke bedrijven die hun aanvragen eerder al ingediend hadden, zijn afgewezen. Of dit voor Binance echter ook gebeurt is nog geen zekerheid.

In het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Financial Conduct Authority (FCA) een consumentenwaarschuwing afgegeven voor de Britse entiteit van de exchange, Binance Markets Limited. De FCA volgde in september en zei dat het bedrijf niet in staat was om te worden gereguleerd nadat het had nagelaten om basisinformatie aan de toezichthouder te verstrekken.

Gezien de overvloed aan controverses waarmee de exchange wordt geconfronteerd, veranderde Zhao zijn toon in september en gaf toe dat Binance een gecentraliseerde entiteit nodig had om aan de regelgevende eisen te voldoen.

Volgens de Irish Independent en Reuters zou Ierland inderdaad die entiteit kunnen worden, vooropgesteld natuurlijk dat de Ierse toezichthouders een vriendelijker houding aannemen ten opzichte van de exchange dan die welke door andere toezichthouders over de hele wereld wordt aangenomen. Echter, gebaseerd op wat de woordvoerder van de exchange aangaf, zijn er nog enkele andere opties in de pijplijn. Op de vraag welke andere landen worden overwogen, weigerde de exchange om verdere informatie te verstrekken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten