Binance, crypto beurs
Exchange

Binance CEO beweert dat miljardenuitstroom een vertekend beeld geeft

Als gevolg van de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen week tegen Binance aanspande zijn er volgens verschillende analyseplatforms miljarden dollars weggestroomd bij het beursplatform. Changpeng Zhao reageert daarop door te stellen dat die uitstromen ook een vertekend beeld kunnen geven van de realiteit.

Volgens Changpeng Zhao is de situatie voor Binance op dit vlak helemaal niet zo slecht als het door die cijfers lijkt.

2 tot 3 miljard dollar

De getallen wisselen een beetje per analyseplatform. Zo beweert Nansen dat het voor Binance om een uitstroom van 2,36 miljard dollar gaat en dat Binance.US met een uitstroom van 123,7 miljoen dollar te maken heeft gehad de afgelopen zeven dagen.

DeFiLlama maakt er op zijn beurt weer 3,35 miljard dollar van voor BInance en Glassnode zegt dat het om een daling van 5,7 procent van de balans gaat, wat neerkomt op een bedrag van 1 miljard dollar over de laatste zeven dagen.

uitstroom crypto binance

Changpeng Zhao nuanceerde die cijfers op 10 juni door te stellen dat het om een netto-uitstroom van 392 miljoen dollar gaat, wat een stuk lager ligt dan de getallen die de bovenstaande partijen aan het licht brengen.

Volgens Changpeng Zhao nemen de bovengenoemde partijen door hun manier van werken ook de koersdalingen van bijvoorbeeld een Cardano mee, wat niet betekent dat die assets ook daadwerkelijk uit het platform van Binance verdwenen zijn.

Niets vergeleken met FTX-drama

Ondanks alle ellende bij Binance vallen de cijfers nog mee met die van november 2022. Destijds moest het beursplatform het doen met een uitstroom van 7 miljard dollar op het moment dat FTX instortte. Verder zijn de wat grotere in- en uitstromen volgens Changpeng Zhao redelijk normaal op de momenten dat de volatiliteit behoorlijk toeneemt.

“Sommige partijen meten zelfs alleen de uitstromen en niet de instromen. Als de koersen dan hevig bewegen, zoals vandaag, dan kan dat een vertekend beeld opleveren”, zo nuanceert Changpeng Zhao de boel verder.

Uiteindelijk zijn veel partijen natuurlijk ook op zoek naar sensatie en kan het er spectaculair uitzien als het om uitstromen van enkele miljarden dollars gaat. Als daar echter ook instromen van vergelijkbare bedragen tegenover staan, dan hoeft dat helemaal geen ramp te zijn.

Exchange nieuws

Binance Baas Changpeng Zhao Vraagt Rechtbank om SEC-rechtszaak te Verwerpen
Binance-wallet geeft op één dag bijna $1 miljoen uit aan ETH-gaskosten
Binance CEO weerlegt rapport over $250 miljoen lening aan BAM Management
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?