Changpeng Zhao (CZ)
Stablecoin

Binance CEO: Crypto-industrie beweegt richting non-dollar stablecoins

Als het aan Binance CEO Changpeng Zhao ligt is het hoog tijd voor de crypto-industrie om de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar los te laten. Zhao ziet een grote toekomst voor stablecoins op basis van de euro, yen of de Singaporese dollar. De timing van zijn uitspraak is opvallend, omdat de Amerikaanse autoriteiten een einde willen maken aan de Binance USD (BUSD) stablecoin die aan de dollar gekoppeld is.

Goud als onderpand?

In een Twitter Spaces evenement van 14 februari kreeg Changpeng Zhao de vraag of het wellicht interessant is om goud te gebruiken als waardestandaard in plaats van de Amerikaanse dollar. Volgens de CEO van Binance kan het waardevol zijn om goud te gebruiken, maar met de kanttekening dat mensen nog altijd hun rekeningen moeten betalen in fiatgeld.

Om die reden berekenen de meeste mensen het rendement op hun investeringen in dollars, wat de voornaamste reden is dat door dollars gedekte stablecoins “nog steeds” belangrijk zijn. Het recente optreden van de Amerikaanse overheid tegen de BUSD maakt dat de industrie volgens hem moet overstappen op de euro, yen en bijvoorbeeld de Singaporese dollar.

“Gegeven de huidige druk en standpunten van wetgevers tegenover stablecoins op basis van de Amerikaanse dollar, denk ik dat je kunt zeggen dat de industrie waarschijnlijk van deze standaard zal weg bewegen. […] Als gevolg daarvan is het waarschijnlijk dat we meer op de euro of andere fiatmunten gebaseerde stablecoins zullen zien”, aldus Changpeng Zhao.

Algoritmische stablecoins

Changpeng Zhao heeft ook nog altijd het idee dat algoritmische stablecoins een grotere rol in de toekomst van het ecosysteem kunnen spelen. Daar voegt hij echter de waarschuwing aan toe dat deze “inherent meer risico” met zich meedragen, wat bij op fiatgeld gebaseerde stablecoins niet aanwezig is.

Volgens de CEO van Binance moeten deze risico’s transparant worden voor gebruikers, net als dat bedrijven de reserves voor op fiatgeld gebaseerde stablecoins openbaar moeten maken. Op deze manier kunnen gebruikers volgens Zhao precies zien wat er gaande is en hun eigen beslissingen nemen.

De uitspraken van de flamboyante leider van Binance komen daags nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission besloot om BUSD als een ongeregistreerd effect aan te merken. Hetzelfde deed de SEC bij XRP, waar nu al jaren een rechtszaak over gaande is.

Stablecoin nieuws

Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken