Binance USD, BUSD
Exchange, Regulatie

SEC van plan om Paxos aan te klagen voor Binance-stablecoin

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is voornemens om stablecoin-uitgever Paxos aan te klagen voor hun Binance USD (BUSD) stablecoin, zo weet de Wall Street Journal te melden. Volgens de SEC is de BUSD-stablecoin een ongeregistreerd effect en voldoet het daarmee niet aan de financiële wet- en regelgeving in de Verenigde Staten.

Paxos in de problemen

Opvallend is dat het nieuws van de SEC over de aanklacht inzake de BUSD-stablecoin enkele dagen na een vergelijkbaar onderzoek van de New York Department of Financial Services komt. Ook die organisatie onderzoekt Paxos momenteel en waarschijnlijk gaat dat ook om de stablecoin die het merk van Binance draagt.

Het nieuws over de aanklacht van de SEC komt enkele dagen nadat diezelfde organisatie ook al het staking-programma van Kraken sloot. Wat dat betreft lijkt het erop alsof de SEC voornemens is om de crypto-industrie stevig aan te pakken in 2023.

Binance erkende afgelopen maand dat het niet altijd de dekking van de BUSD-stablecoin op orde had. In dat geval ging het om de Binance-Peg BUSD (PBUSD), een wrapped-versie van BUSD. Dit is een versie van BUSD die op andere blockchains dan Ethereum leeft en in principe gedekt hoort te zijn door BUSD op Binance.

Binance is schimmig

Nadat Bloomberg een rapportage schreef over de problemen met de dekking van PBUSD, erkende Binance zelf ook dat er bepaalde zaken niet helemaal in de haak waren. “Op bepaalde momenten in het verleden was er een mismatch qua timing van de dekking van PBUSD door BUSD,” aldus Binance in een reactie.

Het beursplatform claimde verder dat er, hoewel er problemen waren in de publiek beschikbare data, nooit problemen waren met het opnemen van fondsen. Er waren altijd voldoende stablecoins aanwezig om opnames te honoreren.

Inmiddels zijn de zaken volgens Binance weer op orde, maar voor de Amerikaanse SEC is dat niet voldoende. Zij zijn blijkbaar klaar met de praktijken van het beursplatform en willen nu een einde maken aan de stablecoin in de Verenigde Staten. Het wordt interessant om te zien hoe Binance hier op gaat reageren.

Regulatie nieuws

Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken