Ripple rechtszaak
Regulatie

Ook deze cryptobedrijven kunnen worden aangeklaagd door de SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft crypto-exchange Kraken gisteren een boete van $30 miljoen opgelegd en gedwongen haar staking-product te stoppen. Volgens velen zou dit kunnen betekenen dat ook andere cryptobedrijven aangeklaagd zullen worden door de SEC. In dit artikel lees je wel bedrijf de volgende is die aangeklaagd kan worden.

Kraken verzet zich niet

In een aankondiging op donderdag maakte de toezichthouder bekend dat Kraken er niet in was geslaagd zijn crypto-staking programma bij de SEC te registreren.

In een reeks tweets verklaarde Jesse Powell, mede-oprichter en CEO van Kraken, dat hij hoopt dat er een exchange komt die de SEC trotseert. Hij zei echter dat dat een langdurig en duur gevecht zal worden. Kraken koos ervoor om de zaak niet in de rechtbank uit te vechten en te schikken met de SEC.

Zal de SEC zich richten op Coinbase?

SEC-voorzitter Gary Gensler merkte op dat de actie bedoeld is om de markt duidelijk te maken dat aanbieders van een staking-service zich moeten registreren. Anders komt de SEC achter ze aan. Dit heeft grote bezorgdheid gewekt binnen de crypto-industrie en heeft veel vragen doen opkomen over wie de SEC het volgende zal achtervolgen.

Als de grootste Amerikaanse exchange lijkt Coinbase een potentieel doelwit te zijn. Na het nieuws daalden de COIN-aandelen met 14%.

Volgens Paul Grewal, de Chief Legal Officer (CLO) van Coinbase, is het onwaarschijnlijk dat de SEC zijn bedrijf zal aanvallen. Grewal legde dit uit via Twitter, aangezien de producten van Kraken in essentie opbrengstproducten waren. “Echte on-chain staking-services zoals die van ons zijn fundamenteel anders”, aldus Grewal.

Mocht de SEC er toch voor kiezen Coinbase aan te vallen dan is de exchange klaar de strijd aan te gaan, zo vertelt de CEO.

Wie is de volgende op de lijst van de SEC?

Exchanges zijn niet de enige die de focus zullen zijn van de nieuwe regelgeving. Op dit moment is het niet bekend of proof-of-stake gebaseerde cryptocurrencies zoals Ethereum ook de focus van de SEC zijn.

Er doen geruchten de ronde dat de SEC meerdere handhavingsacties zal uitvoeren. Samuel Andrew heeft melding gemaakt dat verschillende exchanges en stablecoin-uitgevers de komende dagen en weken een aanklacht kunnen verwachten.

Er is al één gerucht bevestigd: het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) doet een onderzoek naar de stablecoin-bedrijf Paxos. De omvang van het onderzoek is nog niet geopenbaard, maar Pax Dollar (USDP) en Binance USD (BUSD) behoren tot de stablecoins die het bedrijf uitgeeft en kunnen daarom mogelijk onderwerp zijn van het onderzoek.

Een andere naam die naar voren kwam, was Circle. De uitgever van de op één na grootste stablecoin op de cryptomarkt, USDC. Ook dit bedrijf kan misschien wel te maken krijgen met de SEC.

Regulatie nieuws

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen