US SEC
Regulatie

Breaking: Kraken moet staking functie stopzetten en krijgt boete van $30 miljoen

De SEC heeft vandaag de Amerikaanse cryptobeurs Kraken een boete van $30 miljoen opgelegd wegens het overtreden van effectenwetten. In een aankondiging van vanavond kondigde de regelgevende instantie aan dat het bedrijf het aanbod en de verkoop van hun staking-as-a-service-programma voor crypto-activa niet had geregistreerd.

De SEC legt Kraken een boete van 30 miljoen op

Crypto beurs Kraken bood zijn klanten een breed scala aan staking-diensten aan, waaronder een crypto-uitleenproduct dat rendementen van maximaal 24% belooft. Daar zal nu waarschijnlijk een einde aan komen als gevolg van deze schikking. Zoals we hierboven al schreven moet Kraken ook een boete van $30 miljoen betalen.

De beslissing werd genomen slechts een dag nadat Brian Armstrong, CEO van Coinbase, opmerkte dat hij geruchten had gehoord dat de SEC klanten zou kunnen verbieden om de staking-functie te gebruiken. De uitspraak van vanavond zou dus ook een bom kunnen leggen onder de staking diensten van andere crypto beurzen, zoals die van Coinbase.

De cryptomarkt heeft negatief gereageerd op de aankondiging van de SEC. Direct na het nieuws dook de Bitcoin koers met bijna 4 procent naar beneden, waardoor de munt nu verhandeld onder de 22 duizend dollar.

Regulatie nieuws

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt