Regulatie Nieuws

Breaking: Kraken moet staking functie stopzetten en krijgt boete van $30 miljoen

De SEC heeft vandaag de Amerikaanse cryptobeurs Kraken een boete van $30 miljoen opgelegd wegens het overtreden van effectenwetten. In een aankondiging van vanavond kondigde de regelgevende instantie aan dat het bedrijf het aanbod en de verkoop van hun staking-as-a-service-programma voor crypto-activa niet had geregistreerd.

De SEC legt Kraken een boete van 30 miljoen op

Crypto beurs Kraken bood zijn klanten een breed scala aan staking-diensten aan, waaronder een crypto-uitleenproduct dat rendementen van maximaal 24% belooft. Daar zal nu waarschijnlijk een einde aan komen als gevolg van deze schikking. Zoals we hierboven al schreven moet Kraken ook een boete van $30 miljoen betalen.

De beslissing werd genomen slechts een dag nadat Brian Armstrong, CEO van Coinbase, opmerkte dat hij geruchten had gehoord dat de SEC klanten zou kunnen verbieden om de staking-functie te gebruiken. De uitspraak van vanavond zou dus ook een bom kunnen leggen onder de staking diensten van andere crypto beurzen, zoals die van Coinbase.

De cryptomarkt heeft negatief gereageerd op de aankondiging van de SEC. Direct na het nieuws dook de Bitcoin koers met bijna 4 procent naar beneden, waardoor de munt nu verhandeld onder de 22 duizend dollar.

Regulatie nieuws

India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Overheid vraagt vaker data op van Big Tech bedrijven
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden