US SEC
Regulatie

Breaking: Kraken moet staking functie stopzetten en krijgt boete van $30 miljoen

De SEC heeft vandaag de Amerikaanse cryptobeurs Kraken een boete van $30 miljoen opgelegd wegens het overtreden van effectenwetten. In een aankondiging van vanavond kondigde de regelgevende instantie aan dat het bedrijf het aanbod en de verkoop van hun staking-as-a-service-programma voor crypto-activa niet had geregistreerd.

De SEC legt Kraken een boete van 30 miljoen op

Crypto beurs Kraken bood zijn klanten een breed scala aan staking-diensten aan, waaronder een crypto-uitleenproduct dat rendementen van maximaal 24% belooft. Daar zal nu waarschijnlijk een einde aan komen als gevolg van deze schikking. Zoals we hierboven al schreven moet Kraken ook een boete van $30 miljoen betalen.

De beslissing werd genomen slechts een dag nadat Brian Armstrong, CEO van Coinbase, opmerkte dat hij geruchten had gehoord dat de SEC klanten zou kunnen verbieden om de staking-functie te gebruiken. De uitspraak van vanavond zou dus ook een bom kunnen leggen onder de staking diensten van andere crypto beurzen, zoals die van Coinbase.

De cryptomarkt heeft negatief gereageerd op de aankondiging van de SEC. Direct na het nieuws dook de Bitcoin koers met bijna 4 procent naar beneden, waardoor de munt nu verhandeld onder de 22 duizend dollar.

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?