Coinbase
Exchange, Regulatie

Coinbase CEO: Amerikaans verbod op crypto-staking zou gigantische fout zijn

De CEO en mede-oprichter van het grote Coinbase, Brian Armstrong, gelooft dat het verbieden van crypto-staking in de Verenigde Staten een “verschrikkelijke” fout zou zijn. Die uitspraken deed Armstrong op 9 februari op Twitter en zijn inmiddels al miljoenen keren bekeken. Armstrong voelde zich gedwongen om te reageren nadat hij geruchten hoorde over een mogelijk verbod vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC).

Waar komen de geruchten vandaan?

Waar de geruchten precies vandaan komen wilde Armstrong niet delen. Wel is het volgens hem van belang dat wetgevers zien dat staking een gigantisch belangrijke innovatie voor de sector is. “Staking brengt veel positieve verbeteringen naar de industrie, waaronder schaalbaarheid, een toename van de veiligheid en een afname van de klimaatafdruk,” zo voegt hij toe.

In zijn verhaal refereert Armstrong ook naar een blogpost van 5 oktober van crypto-investeringsfirma Paradigm, waarin zij beargumenteren dat de overstap van Ethereum naar Proof-of-Stake de token niet tot effect omdoopt.

We spreken binnen de financiële wetgeving van een effect als er een zekere winstverwachting aan een financieel object hangt, die voornamelijk het gevolg is van het werk van de uitgevende partij. Er moet dus een soort bedrijf achterzitten die voor de winst zorgt. In het geval van een aandeel is er bijvoorbeeld sprake van die relatie.

Gebrek aan duidelijkheid

Ook gaf Armstrong weer af op het gebrek aan duidelijke wetgeving in de Verenigde Staten. Vanwege dat gebrek kiezen veel bedrijven ervoor om naar plekken als de Bahamas af te reizen, waar de wetgever vervolgens niets meer te zeggen heeft over deze partijen. Juist dat is volgens Armstrong een gevaarlijke ontwikkeling, die bijna volledig het gevolg is van de onduidelijkheid die heerst in de Verenigde Staten.

Ook over staking op gecentraliseerde beursplatforms is momenteel een hoop onduidelijkheid. Er zijn mensen die beargumenteren dat deze producten ook kwalificeren als een effect. Dat kan weleens grote gevolgen hebben voor de mogelijkheden om te staken op beursplatforms als Coinbase, Kraken en Binance. Voordat daar echter duidelijkheid over is, zijn we waarschijnlijk weer jaren verder.

Regulatie nieuws

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen