Binance, exchange
Binance, Blockchain

Binance CEO denkt dat DeFi CeFi zal ontgroeien in de volgende bull run

In een recente verklaring heeft Changpeng “CZ” Zhao, CEO van Binance, de voorspelling geuit dat gedecentraliseerde financiën (DeFi) tijdens de komende bullmarkt het potentieel heeft om gecentraliseerde financiën (CeFi) te overtreffen.

AskMeAnything-Sessie

Dit voorspelde CZ gedurende een live ‘X Spaces’, waarin hij in een ‘AskMeAnything’-sessie zijn gedachte deelde over de toekomst van DeFi. Hij zei hierover onder andere het volgende:

DeFi is de toekomst; het volume ligt ergens tussen de 5% en 10% van de CeFi-volumes, wat niet klein is, toch de volgende bull run zou DeFi heel goed groter kunnen maken dan CeFi.

Afwijzing van rechtszaak in Amerika

In juni, in reactie op juridische stappen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de gecentraliseerde beurzen Coinbase en Binance, vertoonde het gemiddelde handelsvolume op de 3 belangrijkste gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) een opmerkelijke stijging van 444% binnen slechts 48 uur. Op het moment van deze publicatie bereikt het totale 24-uurs handelsvolume op DEX’s een indrukwekkende $722.776.226.

CZ deelde verder zijn visie op de recente afwijzing van de rechtszaak tegen het gedecentraliseerde protocol Uniswap. “Het Uniswap-gedoe was buitengewoon positief, uiterst redelijk, logisch en duidelijk. Dat is heel goed”, verklaarde hij.

Op 30 augustus heeft een Amerikaanse federale rechtbank een class action-rechtszaak afgewezen tegen Uniswap, evenals tegen haar CEO, stichting en durfkapitaalverstrekkers. Deze rechtszaak was aangespannen door eisers die beweerden financiële verliezen te hebben geleden als gevolg van frauduleuze tokens op de gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange.

De rechter verwierp de zaak omdat geen van beide partijen de oplichters kon identificeren en benadrukte dat onzekerheid over de regelgeving leidt tot verminderde beleggersbescherming:

Ze dagvaarden nu de Uniswap-gedaagden in de hoop dat dit Hof het feit over het hoofd zou zien dat de huidige staat van cryptocurrency-regulering hen zonder verhaal laat.

Tijdens de bijeenkomst bracht een gebruiker van het platform X de uitspraak van de rechter ter sprake, waarin werd bepaald dat ontwikkelaars niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor misbruik van een DeFi-platform. Deze beslissing werd door de gebruiker positief ontvangen als goed nieuws voor DeFi-ontwikkelaars. CZ deelde dit standpunt en benadrukte het belang van meer bescherming voor de industrie.

“Voor ontwikkelaars die code schrijven, is die code een vorm van vrijheid van meningsuiting. De vooruitgang in de ontwikkeling is dus echt positief,” merkte CZ op.

Middelen worden geheroriënteerd

Recente gegevens laten zien dat durfkapitalisten hun middelen heroriënteren vanuit CeFi-projecten om hun investeringen in DeFi-projecten te bevorderen.

Volgens een rapport van 1 maart door CoinGecko investeerden digitale activa-investeringsfondsen in 2022 maar liefst $2,7 miljard in DeFi-projecten, wat neerkwam op een indrukwekkende stijging van 190% ten opzichte van het voorgaande jaar. In dezelfde periode daalden de investeringen in CeFi-projecten echter met 73% tot $4,3 miljard.

Dit lijkt te suggereren dat DeFi mogelijk het nieuwe groeigebied in de crypto-industrie wordt, aldus het rapport. Bovendien wordt gesteld dat de afname van de financiering voor CeFi-projecten zou kunnen voortkomen uit een mogelijk verzadigingspunt in die sector.

Blockchain nieuws

McKinsey: Tokenisatie van financiële assets kan markt van $2 biljoen bereiken tegen 2030
Team Liquid lanceert toernooiserie met Community Gaming voor Onchain Summer 2024
Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?