Newsbit

binance coin, bnb

Binance Coin (BNB) prijs is dit jaar met 1500% gestegen

binance coin, bnb
TimeCoin Special Token Sale Banner

De Binance Coin prijs is in het afgelopen jaar met meer dan 1.500% gestegen, waardoor de marktkapitalisatie van $90 miljard groter is dan die van Santander, de Bank of Montreal en UBS.

BNB koersverloop 2021 – Bron: Tradingview

Goed jaar voor Binance Coin

2021 was een indrukwekkend jaar voor Binance Coin (BNB), aangezien de waarde sinds januari 2021 met meer dan 1.500 procent is gestegen. Een van de belangrijkste oorzaken van de groei van BNB was de aanhoudende problemen op het Ethereum-netwerk. Ondertussen kwam Binance Smart Chain (BSC) naar voren als een alternatief om te voldoen aan de eisen van de snelgroeiende sector van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Met een marktkapitalisatie van $90 miljard is BNB nu meer waard dan verschillende grote traditionele banken, waaronder Santander, de Bank of Montreal en UBS. Volgens analisten is de beursnotering van Coinbase een belangrijke katalysator voor de stijgende cryptomarkt.

De directe notering van Coinbase voegt ook waarde toe aan andere exchange tokens. Analisten speculeren dat andere exchanges zoals Kraken en Gemini Coinbase waarschijnlijk ook naar de beurs zullen gaan.

Echter, om het potentieel van de BNB-token te begrijpen, is het belangrijk om te weten dat er een groot verschil is tussen aandelen en de BNB-tokens.


BNB vertegenwoordigt geen aandelen van Binance

De BNB-token biedt traders op de exchange een korting op handelskosten. Ook moet je de token gebruiken als je wilt deelnemen aan de verkoop van Binance Launchpad-tokens. Toen BNB liquiditeit won, werd het ook een basispaar voor andere cryptocurrencies bij Binance Exchange.

In de loop van de tijd kwamen er andere toepassingen naar voren toen de Binance Smart Chain grip kreeg. BNB kan bijvoorbeeld netwerkkosten dekken en dienen als een hulpprogramma-token in het ecosysteem, onder andere voor gedecentraliseerde apps (dApps) en games.

Het Binance Smart Chain-netwerk maakt gebruik van een Proof of Stake Authority, waardoor miners of dure transactiekosten overbodig zijn. Het platform behield zijn compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM) en heeft een vergelijkbare token en smart contract structuur.

Veel tokenized cryptocurrencies zijn relevanter geworden in de netwerken van Binance. Hierdoor kunnen gebruikers minerskosten omzeilen. Een ander voordeel van het BEP-20-model van Binance Smart Chain is de staking en farming-mogelijkheid in het uitgebreide netwerk van gedecentraliseerde applicaties, waaronder het PancakeSwap DEX- en Venus-leenplatform.

Totale vergrendelde waarde in DeFi

Zoals hierboven getoond, heeft Binance Smart Chain terrein gewonnen op andere DeFi-protocollen in termen van totale vergrendelde waarde. Zo kwamen er nieuwe use-cases voor het BNB-token naar voren, aangezien farming, liquiditeitspools en basisparen het token door het hele netwerk gebruikten.


Banken zijn betrouwbare dividendverstrekkers, maar DeFi zou het systeem kunnen inhalen

Aandeelhouders hebben recht op een deel van de nettowinst van beursgenoteerde ondernemingen. Dit bedrag zal per kwartaal variëren. Dit komt doordat de raad van bestuur ervoor kan kiezen om schulden terug te betalen of een deel van dat geld in reserves op te nemen. Banken zijn echter bekende cash cows en dus meestal een betrouwbare bron van dividenduitkeringen.

Het dividend van Santander, dat over de afgelopen 12 maanden is betaald, gedeeld door de huidige aandelenkoers, leverde een winst van 3,7% op. De aandeelhouders van de Bank of Montreal (BMO) ontvingen een vergelijkbaar rendement. De in Zwitserland gevestigde UBS-opbrengsten zijn in 2020 gedaald, maar historisch heeft het een gemiddelde van 5%.

Aandeelhouders van banken hebben stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen. Minderheidsgroepen zouden de maatregelen kunnen afwijzen die hen financieel zouden schaden. Aan de andere kant zijn deze aandeelhouders voor 100% afhankelijk van het nettoresultaat en de groei van de bank.

BNB zou daarentegen kunnen overleven zonder de directe invloed van Binance Exchange. Als Binance Smart Chain in de toekomst onafhankelijke ontwikkelaars en validators krijgt, kan het ecosysteem blijven groeien. Als een token zijn afhankelijkheid verliest naarmate het ecosysteem groeit, wordt het minder gecentraliseerd.

De marktkapitalisatie van BNB zou ooit die van het hele traditionele banksysteem kunnen overtreffen. Maar voordat dit kan gebeuren, moeten deze netwerken en gedecentraliseerde applicaties worden geaccepteerd. Daarnaast moeten ze bewijzen dat ze kunnen voldoen aan de behoeften van reguliere investeerders en klanten van de bank.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top