Binance, BNB
Altcoin, Binance

Binance Coin laat ‘zwaar’ bearish signaal zien

De populaire pseudonieme analist Bluntz ziet een “zwaar” bearish signaal voor Binance Coin (BNB) ten opzichte van Bitcoin. Volgens de analist laat de munt van Binance een zogenaamd bearish swing faal (BSF) patroon zien. Dat zou betekenen dat we op korte termijn een significante daling van BNB mogen verwachten ten opzichte van zowel Bitcoin als de Amerikaanse dollar.

Problemen voor Binance

De problemen voor Binance Coin komen niet helemaal uit de lucht vallen, omdat ook Binance wereldwijd behoorlijk in de problemen lijkt te zitten. Het beursplatform van Changpeng Zhao, dat jarenlang de markt domineerde, zit op verschillende plekken op de wereld in de knel.

Zo moest het onlangs ook met de staart tussen de benen Nederland verlaten. Dat zijn ontwikkelingen die ook de koers van de beursmunt van Binance geen goed doen.

Uiteindelijk moet BNB het (onder andere) hebben van de activiteit op het beursplatform en als die daalt, omdat ze niet voldoen aan de wet- en regelgeving in veel Westerse landen, dan kan dat problemen opleveren voor de BNB koers.

Wat dat betreft is het belangrijk voor de munt dat Binance snel een oplossing weet te vinden voor zijn problemen, want op deze manier kan het weleens een lastig verhaal worden voor de concurrent van Ethereum.

Binance Coin naar 80 dollar?

Maanden geleden suggereerde Bluntz al dat BNB weleens naar een koers van 80 dollar kan afzakken. Dat zou vanaf het huidige koersniveau een daling van ongeveer 60 procent betekenen. “Als ik moet gokken, dan daalt het dollar-paar van BNB naar een koers van 80 tot 100 dollar”, zo vertelde Bluntz destijds.

Op het moment van schrijven handelt BNB op een koers van 212,95 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een daling van 2,45 procent. Bitcoin en Ethereum doen het overigens niet veel beter.

Het lijkt erop dat het positieve momentum als gevolg van de overwinning van Grayscale in de ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weer compleet verdwenen is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken