Bitcoin (BTC) Whale
Altcoin, Binance

Binance Coin whale verkoopt na twee jaar voor $2,3 miljoen aan BNB

Een grote tokenhouder van BNB is na twee jaar wakker geworden en heeft een behoorlijk deel van zijn holdings op de markt gedumpt. Met de verkoopactie, die hem 2,3 miljoen dollar opleverde, scoorde de whale in kwestie een behoorlijke winst. De investeerder in kwestie geeft hiermee ook een signaal af dat het vertrouwen in bepaalde projecten een beetje begint te dalen.

Vaak is het een slecht teken als grote investeerders besluiten om hun stacks in bepaalde munten te verkopen.

10.000 BNB tokens

Het gaat in totaal om een verkoopopdracht van 10.000 BNB tokens, die een waarde van ongeveer 230 dollar droegen op het moment van de verkoop. Alles bij elkaar leverde dat de whale dus een bedrag van ongeveer 2,3 miljoen dollar op.

Hoewel het om een behoorlijke verkooporder gaat, heeft de whale in kwestie nog altijd 15.000 tokens in zijn wallet ter waarde van ongeveer 3,5 miljoen dollar.

Het avontuur van de whale in kwestie begon twee jaar geleden met een aankoop van 10 BNB, die destijds ongeveer 2.400 dollar waard waren.

Die munten wisselde hij in voor Safemoon, waar de whale een winst van ruim 47 miljoen dollar op pakte (110.000 BNB). Daarvan hield hij uiteindelijk 25.000 BNB over in de wallet, waarvan er nu 10.000 verkocht zijn.

Belangrijk moment voor Binance

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat Binance momenteel door een moeilijke periode gaat. De Amerikaanse tak van het beursplatform is aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) en dat maakt dat de whale wat risico van tafel wil halen.

Er bestaat een kans dat de token van Binance verder onder druk komt door de rechtszaak en de whale lijkt nu het zekere voor het onzekere te kiezen, in ieder geval met een deel van zijn vermogen.

Als gevolg van de rechtszaak tegen het beursplatform is de liquiditeit flink gedaald. Veel investeerders haalden een behoorlijk kapitaal weg bij de beurs, uit angst voor een FTX-achtig scenario. Vooralsnog lijkt dat uit te blijven, maar echt goed ziet het er op dit moment ook niet uit.

Altcoin nieuws

Anthony Pompliano: Alle altcoins komen nu naar Wall Street
Santiment: Deze cryptomunt staat mogelijk voor een grote koersval
Politieke memecoins extreem volatiel na terugtrekking Biden
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen