Binance Logo Smartphone
Exchange

Binance en Sequoia blijven Musk’s Twitter overname steunen

Musk’s deal met Twitter gaat toch door en crypto beurs Binance bevestigd dat het van plan is de deal te blijven ondersteunen.

Musk’s deal met Twitter

Crypto beurs Binance en tech-investeerder Sequoia Capital steunen de deal tussen Elon Musk en Twitter van 44 miljard dollar nog steeds. Sequoia Capital heeft in april toegezegd 800 miljoen dollar bij te willen dragen aan de deal, voordat Musk de deal vervolgens koudbloedig afwees. Volgens een niet nader genoemde bron blijft het bedrijf achter deze kapitaaltoewijzing staan, nu de deal naar verluidt weer doorgaat. Binance heeft ook aangegeven dat het nog steeds 500 miljoen dollar wil bijdragen.

We zijn nog steeds toegewijd en hebben op dit moment niets nieuws te delen.

– aldus een vertegenwoordiger van Binance

Daarbij verwees de vertegenwoordiger naar Changpeng Zhao’s opmerkingen op Twitter:

We hopen een rol te kunnen spelen bij het samenbrengen van sociale media en Web3. Daarnaast willen we het gebruik en de adoptie van crypto- en blockchain technologie verbreden.

Begin oktober werd gemeld dat Musk op 3 oktober van gedachte was veranderd door een kennisgeving in te dienen bij de Delaware Chancery Court. Dit geeft aan dat Musk klaar is om de deal af te ronden.

Als de deal doorgaat, gaat de aankoop door tegen het aanvankelijk overeengekomen bedrag van $54,20 per aandeel en een totaal van 44 miljard dollar.

Sequoia Capital heeft een geschiedenis als het gaat om het steunen van Musk’s inspanningen. Het bedrijf was al vroeg een investeerder in wat uiteindelijk PayPal werd, het betalingsplatform waar hij mede-oprichter was en dat in 2002 voor 1,5 miljard dollar werd verkocht. Het bedrijf leidde ook een financieringsronde van 675 miljoen dollar voor Musk’s Boring Company.

Investeringen van Binance

Binance heeft dit jaar verschillende grote deals scherp in de gaten gehouden. Daarbij heeft het eerder een strategische investering van 200 miljoen dollar gedaan in Forbes. Daarbij had de exchange het doel de kennis van de consument van crypto en de blockchain te verbeteren.

Afgezien van de 500 miljoen dollar om Musk’s Twitter-overname te ondersteunen, heeft Binance dit jaar $325 miljoen uitgegeven aan 67 projecten. CZ heeft verklaard dat het bedrijf dit jaar meer dan $1 miljard kan uitgeven aan commerciële investeringen.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?