Cardano Nieuws, Exchange Nieuws

Cardano Nieuws, Exchange Nieuws

Binance gaat Cardano’s Alonzo hard fork ondersteunen

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, heeft aangekondigd dat het de Alonzo hard fork van Cardano zal gaan ondersteunen.


De Cardano hard Fork is uitermate belangrijk voor ADA investeerders

De Alonzo hard fork zal naar verwachting plaatsvinden op zondag 12 september rond kwart voor 12 ’s nachts. 30 minuten voorafgaand aan het evenement stopt Binance alle stortingen en opnames van ADA tokens.

De Alonzo hard fork wordt de belangrijkste upgrade van Cardano tot nu toe. Deze upgrade zal namelijk smart contract functionaliteiten naar het netwerk brengen. Dat betekent dat developers DeFi apps kunnen bouwen op het Cardano netwerk. Hierdoor kan het eindelijk gaan concurreren met Ethereum.

Vorige week werd de smart contractfunctionaliteit op het testnet van Cardano geïmplementeerd. Dit ging echter niet zonder slag of stoot aangezien er nog fouten in het testnet zaten. Hierdoor kwam veel kritiek opgang vanuit de crypto community.

De lancering van slimme contracten op Cardano is echter niet van een leien dakje gegaan. Na de uitrol van het Alonzo-testnet moest Cardano’s eerste gedecentraliseerde applicatie (dapp) Minswap namelijk voortijdig worden afgesloten vanwege een zogenaamd “concurrency” -probleem, wat betekende dat slechts één gebruiker kon communiceren met een smart contract per blok of transactie.

Het Minswap-team benadrukte echter dat ze zich bewust waren van de uitdaging sinds ze meer dan zes maanden geleden voor het eerst op Cardano begonnen te bouwen. Volgens Miniswap is het geen fundamentele fout op de Cardano blockchain en zal het probleem op den duur zeker opgelost worden.


ADA toont een sterk herstel

De ADA koers zakte wat terug, maar de aankondiging van Binance van vandaag heeft ervoor gezorgd dat de prijs vandaag goed herstelt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $2,60, wat betekent dat de Cardano koers vandaag met ongeveer 10% is gestegen.

ADA 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Het sterke herstel van vandaag, in combinatie met het feit dat de testnet problemen van Cardano minder groot lijken dan verwacht, zou er volgens analisten voor kunnen zorgen dat de munt spoedig weer richting de $3 zal gaan stijgen. Of dit spoedig gaat gebeuren zal waarschijnlijk wel grotendeels afhangen van het herstel van Bitcoin en de brede cryptomarkt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten