Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Zijn fouten in het dApp testnet een groot probleem voor Cardano?

Afgelopen week vond de Alonzo-testnet hard fork plaats. De community was enorm enthousiast aangezien deze upgrade smart contracts zal ondersteunen. Dit enthousiasme was duidelijk te zien aan de enorme Cardano prijsstijging. Echter, volgens verschillende gebruikers is de Alonzo upgrade nog niet wat het moet zijn. Sinds de eerste dApp, multi-pool DEX Minswap, live ging op het openbare testnet van Cardano, hebben velen geklaagd over fouten terwijl ze probeerden tokens te wisselen en liquiditeit te bieden.


Cardano kampt met problemen

Hoewel Cardano wel gewend is aan online kritiek worden de problemen dit maal hoog opgenomen. Verschillende analisten beweren dat Cardano’s beslissing om het niet-uitgegeven transactie-output accountingmodel (eUTxO) te gebruiken, de reden was voor deze mislukking. Verder zullen toekomstige DEX’s die op het netwerk willen voortbouwen, met soortgelijke liquiditeitsproblemen te maken krijgen.

Gelijktijdigheidsproblemen leiden er vaak toe dat meerdere gebruikers niet tegelijkertijd met het protocol kunnen communiceren. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het ontbreken van een “Cardano Virtual Machine”, iets wat Ethereum wel heeft.


Een groot probleem of slechts FUD?

Ondanks alle kritiek is Cardano CEO Charles Hoskinson niet ongerust. Hij noemde alle negatieve opmerkingen FUD.

Ook SundaeSwap Labs heeft al enkele veelvoorkomende misvattingen over het probleem weggenomen in een recente blogpost. Volgens de gedecentraliseerde exchange was het mogelijk om honderden transacties per blok uit te voeren en was centralisatie een van de manieren om het probleem op te lossen. De exchange schreef ook dat dit probleem absoluut niet de dood van Cardano betekent.

“Dus voor de mensen die beweren dat dit de dood van Cardano is: Dat is zeer onwaarschijnlijk.”

Het Cardano team heeft ook een Twitter-thread gepubliceerd waarin veel van de zorgen en ‘verkeerde informatie’ van de gebruikers worden verduidelijkt en weerlegd. Ten eerste merkte het bedrijf op dat het eUTxO-model werd gekozen omdat het “meer veiligheid biedt, voorspelbaarheid van vergoedingen mogelijk maakt en krachtigere parallellisatie biedt.”

IOHK suggereerde ook hoe gebruikers nog steeds dApps op het netwerk kunnen bouwen en bloklimieten kunnen uitbreiden, namelijk door je service of applicatie te ontwerpen met meerdere UTxO’s. Later deze week zal het bedrijf een blogpost publiceren om deze functionaliteiten in detail toe te lichten.

Ondanks dat de problemen dus beheersbaar lijken hebben de fouten in het testnet gezorgd dat de Cardano koers het zwaar heeft vandaag. De ADA prijs is in de afgelopen 24 uur met meer dan 9 procent gedaald.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten