Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance gaat Coinbase Stock Token (COIN) vermelden

Wereldwijd de grootste cryptocurrency exchange, Binance, heeft bekend gemaakt dat het een getokeniseerde versie van de aandelen van Coinbase op hun platform zal gaan vermelden.


Fractie van aandelentoken kan al worden verhandeld

Hierdoor wordt het voor gebruikers mogelijk om fracties van een aandeel te kopen of juist te verkopen. Coinbase wordt wereldwijd de eerste cryptocurrency exchange met een directe notering op de Nasdaq-beurs. Dit wordt dan ook door vele inmiddels als keerpunt voor cryptocurrency gezien.

Eerder vandaag werd bekend dat de waarde van het Nasdaq-aandeel van Coinbase, onder de ticker COIN, geschat wordt op $250. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. Door deze schatting, wordt Coinbase momenteel gewaardeerd op circa $64 miljoen (ruim €53,50 miljoen).

Eerder deze week lanceerde Binance zelf zijn eerste verhandelbare aandelentoken zonder dat hier commissie over hoeft betaald te worden. Eén aandelentoken staat gelijk aan één reguliere aandeel. Binance heeft deze nieuwe tokens aangeboden door middel van een samenwerking met de investeringsmaatschappij ‘CM Equity AG’ en het asset-tokenisatie platform ‘Digital Assets AG’.

Hierdoor is het mogelijk geworden voor gebruikers om aandelentokens te kopen. Het minimale aankoopbedrag hangt af van het aandeel, maar gebruikers kunnen tot 1/100e deel van een aandeeltoken kopen of verkopen. De prijzen van deze aandelentokens zullen worden verrekend in Binance USD (BUSD), de stabelcoin van Binance die gekoppeld is aan de Amerikaanse Dollar ($).


FTX Exchange had eerder al succes met deze stap

Binance lijkt deze stap nu te maken nadat zijn rivaliserende exchange, FTX, dit eerder al met succes gedaan heeft. Zij bieden een iets breder scala aan getokeniseerde aandeen aan, waaronder Amazon, MicroStrategy, PayPal en Tesla. Het zou niet geheel onverwacht zijn als Binance de keuze zou maken om zeer vergelijkbare aandelen verhandelbaar te maken, aangezien data suggereert dat deze relatief nieuwe markt enorm populair is geworden.

Het gaat voor nu echter nog wel om een bèta-versie. Alhoewel verwacht wordt dat de volledige uitrol zeer snel zal volgen, ziet FTX dit niet als iets slechts. De huidige CEO van het bedrijf, Sam Bankman-Fried, zei hierover het volgende:

“Alleen door met elkaar de concurrentei aan te gaan en elkaar uit te dagen om het beter te doen, kunnen we de volledige branche vooruit helpen.”

Sam Bankman-Fried, CEO FTX-Exchange

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten