Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance heeft geen plannen om aandelen te verhandelen

Afgezien van hoeveel nieuwe gebruikers Binance ermee kan aantrekken, heeft het bedrijf geen interesse in het aanbieden van aandelen. CEO Changpeng Zhao legt aan Decrypt uit dat beurzen die dat wel doen niet iets verkeerd doen, maar dat het simpelweg niet past bij de filosofie van Binance.

FTX wel begonnen met aandelen

Concurrent FTX van de veelbesproken CEO Sam Bankman-Fried is in mei wel begonnen met het aanbieden van aandelenhandel. Klanten kunnen op het platform aandelen kopen met stablecoins. Met zijn woorden trekt Changpeng Zhao van Binance dan ook een duidelijke grens tussen zijn platform en FTX.

Hoewel de aandelenhandel voor platforms als Robinhood en Webull een lucratieve onderneming is gebleken, geeft Changpeng Zhao aan met Binance liever de focus te leggen op de ontwikkeling van Web3-tools. “Wij zijn een puur Web3 bedrijf. We kijken niet achterom, we gaan alleen maar vooruit”, aldus de flamboyante CEO van Binance.

Changpeng Zhao geeft aan wel enkele bedrijven op het oog het hebben als acquisitietargets voor de huidige bearmarkt. Geen van die targets bevindt zich echter in de traditionele financiële wereld. Verder geeft hij aan dat die potentiële overnames eenvoudiger zullen zijn dan gecompliceerde leenstructuren of reddingsoperaties. Waarmee hij verwijst naar de manier van handelen van FTX.

Geen kritiek op FTX

“Daarmee wil ik niet zeggen dat meer complexe deals per definitie slecht zijn. Het heeft echter mijn voorkeur om dingen simpel en duidelijk te houden, om alles tot de basis terug te brengen en van daaruit verder te bouwen”, aldus Changpeng Zhao. Daarmee is de strategie van Binance radicaal anders dan die van Sam Bankman-Fried, die recent nog een kredietlijn van 500 miljoen dollar verstrekte aan Voyager Digital.

Verder kocht Bankman-Fried in mei nog een aandeel van 7,6 procent in Robinhood. Bloomberg wist afgelopen maand te melden dat Bankman-Fried daar grote plannen mee had en uiteindelijk het hele platform wenst over te nemen. De succesvolle ondernemer zelf reageerde daar echter duidelijk op: “er vinden op dit moment geen actieve overnamegesprekken plaats met Robinhood.”

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten