prijs stijgt
Altcoin, Binance

Binance herlanceert Bitcoin SV en veroorzaakt een prijsstijging van 30%

Afgelopen vrijdag heeft Binance, een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld, Bitcoin SV (BSV) opnieuw geïntroduceerd via een BSV Perpetual Contract met een hefboom van 50x. Deze stap heeft gezorgd voor een indrukwekkende stijging van 30% in de prijs van BSV. Uit gegevens van Coinglass blijkt dat hierdoor ook short posities ter waarde van meer dan $500.000 zijn geliquideerd.

Deze beslissing volgt op een periode van onrust die begon in april 2019, toen Binance BSV van zijn platform verwijderde. De aanleiding was een intens conflict tussen Binance CEO Changpeng Zhao en BSV-ontwikkelaar Craig Wright. De kern van het geschil was Wright’s claim dat hij in feite Satoshi Nakamoto is, de mysterieuze uitvinder van Bitcoin. Deze claim leidde tot confrontaties op Twitter, waarbij verschillende gebruikers de identiteit van Wright betwistten.

Ondanks de herintroductie van BSV op Binance, zijn de BSV spot handelsparen niet opnieuw geactiveerd. Na de herintroductie steeg de waarde van BSV tot boven de $54.

In bredere zin toont de cryptomarkt op dit moment wisselende resultaten, na een week van relatief stabiele prijzen. Deze stabiliteit werd tijdelijk verstoord door plotselinge stijgingen, veroorzaakt door ongegronde geruchten over de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BSV of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Crypto analist voorspelt koersstijging van 50 procent voor deze memecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen