Binance, exchange
Exchange

Binance in de problemen, maar geen grote kapitaaluitstroom

Nieuwe data van marktintelligentie-platform Nansen onthult dat Binance minimale problemen ondervindt van de schikking van 4 miljard dollar die het trof met de Amerikaanse overheid. Waarom kreeg Binance een gigantische boete? Onder meer omdat ze het mogelijk zouden maken voor terroristen om op het platform te handelen.

Ondanks dat lijkt het grote publiek zich geen zorgen te maken over Binance en houden ze hun kapitaal rustig aan bij het grootste beursplatform van de markt.

Hoeveel kapitaal verliest Binance?

In de bovenstaande update van Nansen is te zien dat Binance in eerste instantie afscheid moest nemen van een behoorlijke bak met kapitaal.

Over de afgelopen 24 uur is er voor bijna 1 miljard dollar aan vermogen van het beursplatform verdwenen. De laatste uren valt het allemaal heel erg mee en is de uitstroom beperkt gebleven tot 17 miljoen dollar.

Deze uitstroom valt in het niet bij de eerste kapitaaluitstroom die we in juni 2023 zagen, nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het platform aanklaagde. Maar ook in december 2022, na de geruchten over het faillissement en natuurlijk in de na-effecten van de implosie van FTX.

In totaal heeft Binance nu nog voor 65 miljard dollar aan assets in beheer.

Tether groter dan Binance?

Het is interessant als je dit getal naast de market cap van Tether ligt. Je kunt de twee natuurlijk niet helemaal met elkaar vergelijken, maar USDT heeft een market cap van 88,52 miljard dollar.

Daarmee beheert de stablecoin-uitgever in principe meer kapitaal dan Binance en zou je kunnen stellen dat het een grotere partij is die een meer significante rol van betekenis speelt dan het beurplatform.

Wat Tether extra interessant maakt is dat ze sinds kort ook Bitcoin aanhouden als spaarmiddel op de balans en dat ze zijn begonnen met het minen van Bitcoin met hun winsten.

Een stablecoin-uitgever lijkt misschien een saai bedrijf, maar op de achtergrond gaat het om gigantische partijen die deze assets beheren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Hongkongse crypto-exchange BitForex offline na mysterieuze opname van $57 miljoen
Kraken daagt SEC uit over beschuldigingen van niet-geregistreerde beursactiviteiten
Coinbase-aandelen stijgen na enorm succesvol kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag