Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance in gesprek met Arabische Emiraten voor vestiging hoofdkantoor

Binance is in gesprek met financiële toezichthouders in de Verenigde Arabische Emiraten. De crypto exchange wil namelijk zijn hoofdkantoor vestigen in Dubai of Abu Dhabi.


Oprichting Binance hoofdkantoor

Managers van Binance hebben al gesprekken gevoerd met functionarissen van speciale economische zones over een mogelijke stap. Deze autoriteiten zijn onder meer Abu Dhabi Global Market (ADGM), Dubai International Financial Centre en Dubai Multi Commodities.

De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, zei vorige maand dat Binance een locatie had gekozen voor zijn wereldwijde hoofdkantoor. Echter zou het dit pas aankondigen na communicatie met de toezichthouders.

Er zijn een aantal redenen waarom de Verenigde Arabische Emiraten een goede keuze zou zijn voor Binance. Zo lijkt het dat de Emiraten pro-crypto zijn, net zoals Singapore. Mede daarom heeft Binance onlangs voormalige hoge functionarissen uit enkele economische zones overgenomen. Het gaat om Mark McGinness van Dubai Financial Services Authority en Matt Gamble van ADGM.


Krijgt Binance eindelijk een hoofdkantoor?

De oprichting van een wereldwijd hoofdkantoor is een belangrijke mijlpaal voor ’s werelds grootste crypto valuta exchange. Sinds de oprichting in 2017 heeft het er van afgezien om er een te hebben.

Singapore leek eerder een goede keuze. Deze plannen lijken nu echter onwaarschijnlijk, aangezien de lokale afdeling daar onlangs haar aanvraag voor een exchange heeft ingetrokken.

Binance woordvoerder Patrick Hillmann zei dat ze “betekenisvolle gesprekken” met regeringen en belangrijke belanghebbenden over de hele wereld hebben:

“We overwegen verschillende mogelijke strategieën, waaronder het opzetten van meerdere regionale hoofdkantoren”.

Naast verschillende regionale benaderingen, benadrukte Hillmann dat toegang tot lokaal talent en een stimulerende omgeving voor blockchain technologie belangrijk zijn. Alle belangrijke aankondigingen over verdere plannen voor het hoofdkantoor zouden volgend jaar komen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten