Binance, crypto beurs
Exchange

Binance kondigt grote delistings aan te midden van CZ’s vertrek

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, heeft onlangs aangekondigd dat het 10 belangrijke handelsparen gaat schrappen. Deze delisting betreft prominente cryptocurrencies zoals Aptos (APT), Axie Infinity (AXS) en Filecoin (FIL).

Opvallend is dat al deze paren direct gelinkt zijn aan Binance’s eigen stablecoin, BUSD. Deze actie maakt deel uit van een bredere reeks van delistings die Binance gedurende 2023 heeft doorgevoerd, een beweging die door velen wordt geïnterpreteerd als een reactie op de toenemende juridische uitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd.

CZ treedt af te midden van juridische strijd

De recente aankondiging van Binance kreeg extra aandacht vanwege het gelijktijdige nieuws dat Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, de oprichter en CEO van Binance, zijn functie zal neerleggen. Deze stap is onderdeel van een uitgebreide schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie, bedoeld om strafrechtelijke beschuldigingen tegen het bedrijf op te lossen.

CZ heeft schuld bekend aan beschuldigingen van het runnen van een ongelicenseerd geldtransactiebedrijf, samenzwering, en het overtreden van bepaalde regelgeving. Deze bekentenis leidde tot een aanzienlijke boete van $4,3 miljard voor Binance. Ondanks zijn terugtreden als CEO, behoudt Zhao zijn aandeel in het bedrijf.

In het kader van de schikking met het Financial Crimes Enforcement Network, heeft Binance ingestemd met een volledige terugtrekking uit de Verenigde Staten. Een toezichthouder zal voor vijf jaar worden aangesteld om te garanderen dat Binance zich houdt aan de gestelde beperkingen. Gedurende deze periode zal het Amerikaanse Ministerie van Financiën volledige toegang hebben tot de data en systemen van Binance.

De veroordeling van CZ staat gepland voor 23 februari, maar er wordt rekening gehouden met mogelijke vertragingen. Indien veroordeeld, kan hij tot 18 maanden gevangenisstraf riskeren. Zhao heeft aangegeven dat hij verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn daden en dit hoofdstuk in zijn leven wil afsluiten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Binance verwijdert Nigeriaanse Naira van Peer-to-Peer platform
Hong Kong stopt met accepteren licentieaanvragen van crypto-exchanges
Crypto.com gaat samenwerken met BTG Pactual voor bevordering cryptobank-ecosysteem in Latijns-Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high