NFT Nieuws

Binance kondigt NFT-leenprogramma aan

De grootste crypto exchange ter wereld (als je kijkt naar het handelsvolume), Binance, lanceert een nieuw programma waarmee het mogelijk is om Ethereum (ETH) te lenen met non-fungible tokens als onderpand. Hoeveel Ethereum je kunt lenen hangt af van de bodemprijs van jouw NFTs.

Binance haalt de data voor het systeem van verschillende bronnen vandaan.

Vier collecties

Logischerwijs accepteert Binance niet zomaar iedere NFT voor dit programma en moet jouw collectie wel specifiek uitgekozen zijn. Op dit moment ondersteunt het platform bijvoorbeeld slechts vier collecties.

Alleen dure collecties als de Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Azuki en Doodles zijn op dit moment beschikbaar voor het programma van Binance.

In de nabije toekomst verwacht het beursplatform van Changpeng Zhao meer collecties toe te voegen. Binance lanceerde zijn eigen NFT-platform in juni 2021, tijdens de hype die dat jaar ontstond rondom deze speciale vorm van tokens.

In maart lanceerde het een beta-versie van een op kunstmatige intelligentie gebaseerde generator voor afbeeldingen, genaamd Bicasso.

Slimme zet

Gebruikers de mogelijkheid geven om hun NFTs te verpanden en daar een lening voor terug te krijgen lijkt een zeer slimme zet van Binance. Hiermee komt er immers meer kapitaal vrij op hun platform. Het enige lastige is dat ze goed moeten inschatten hoeveel Ethereum ze kunnen uitlenen op basis van de waarde van de collecties.

De waarde en ook zeker de bodemprijs van NFT-collecties kunnen sterk variëren. Wat dat betreft zal Binance een flinke marge inbouwen, zodat het vrijwel zeker is dat zij hier geen verlies op zullen maken.

Mensen die op zoek zijn naar kapitaal kunnen op deze manier aan extra Ethers komen, zonder dat ze daarvoor hun eigen NFTs hoeven te verkopen. Het risico is natuurlijk dat de waarde van de tokens flink daalt en dat ze die Ethers op een verkeerd moment terug moeten betalen.

Exchange nieuws

Rechtszaak van SEC tegen Binance veroorzaakt onzekerheid in de cryptosector
Kraken ondervindt gatewayproblemen: opnames, stortingen zijn vertraagd
BNB meer dan 10 procent onderuit na aanklacht SEC tegen Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen