Exchange,

Binance lanceert Crypto Futures platform met 20x hefboom

De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, heeft onthuld dat de exchange van plan is om een futures platform te lanceren. Hier zullen BTC/ USDT contracten kunnen worden verhandeld met een hefboom (leverage) van maximaal 20x.


Wat is het Binance Future Platform?

Zhao maakte zijn aankondiging vandaag bekend tijdens een speech op de Asia Blockchain Summit. De CEO van Binance gaf in zijn speech aan dat er nog geen exacte lanceringsdatum is voor het nieuwe Binance Futures platform. Echter, een testversie van het platform wordt binnen enkele weken verwacht. Hieronder zie je een twitter bericht van Binance waarin het nieuwe platform wordt aangekondigd.

 

Binance stapt in markt met veel potentie

In de speech vertelt Zhao dat het platform uiteindelijk gericht is op korte en lange termijn contracten voor meerdere cryptocurrencies, dus niet alleen Bitcoin.

Het bericht over het nieuwe future platform van Binance komt kort na eerder nieuws waarin de CEO bevestigde dat er margehandel aan zit te komen. Volgens Zhao is de margehandel nu in beta testvorm en zal dit binnenkort ondersteund worden op het echte platform.

Naast de margehandel is de exchange ook doorgegaan met het toevoegen van nieuwe handelsparen en het verbeteren van Binance DEX.

Met het nieuwe future platform stapt Binance in een markt met enorm veel potentie. Op 21 juni meldde Chicago Mercantile Exchange (CME) dat de Bitcoin future contracten enorm populair zijn. De futures bereikte zelfs een all time high met een waarde van $1.7 miljard dollar.