Binance Lanceert ETP voor Binance Coin (BNB) op Zwitserse beurs

Crypto exchange Binance heeft een exchange-traded-product (ETP) gelanceerd op een Zwitserse beurs voor de Binance Coin (BNB).


Wat is een Exchange Traded Product (ETP)?

Voor dat we het nieuwsbericht starten leggen we in deze alinea eerst even uit wat een ETP nou precies is.

“ETP’s is een verzamelnaam voor Exchange Traded Products, beleggingen genoteerd en verhandeld aan de beurs en afgerekend als aandelen. Het gaat om passieve financiële instrumenten, die bedoeld zijn om het marktrendement na te bootsen, veelal door een aandelen- of vastrentende marktindex te volgen. ETP’s bieden net als beleggingsfondsen diversificatie omdat met één transactie blootstelling kan worden verkregen aan honderden of duizenden individuele effecten.”


Binance Coin richt zich op grote investeerders

Binance heeft bevestigd dat de Binance Coin ETP vanaf vandaag (dinsdag) op de SIX Exchange verhandeld gaat worden. De ETP wordt mogelijk gemaakt door een Zwitserse startup genaamd ‘Amun’, die al verschillende ETP’s op de markt heeft gebracht.

De nieuwe beleggingstool, die fysieke ondersteuning biedt aan contracten, is groot nieuws voor BNB. De CEO van Binance, genaamd Chanhpeng Zhao, reageert op het nieuws:

“Onze samenwerking met Amun bij de lancering van de BNB ETP biedt beleggers een nieuwe en gereguleerde activaklasse met een unieke dimensie aan gebruikstokens, waardoor ze toegankelijker en betrouwbaarder worden via een traditionele financiële infrastructuur.”

Binance Coin, de officiële munt van de cryptocurrency exchange Binance, is momenteel de op 6 na grootste cryptomunt ter wereld. De munt presteert de afgelopen tijd uitzonderlijk goed en ook vandaag zien we de BNB koers stijgen met zo’n 4 procent.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken