Binance-Featured
Nieuws

Binance lanceert gedecentraliseerd crypto exchange in 2019

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, heeft aangekondigd een gedecentraliseerde  exchange te lanceren aan het eind van 2018 of in het eerste kwartaal van 2019.

Waarom Binance een gedecentraliseerde crypto exchange wilt

Hoewel Binance een relatief jonge exchange is zijn ze in erg korte tijd uitgegroeid tot ’s werelds grootste cryptocurrency handelsplatform qua volume. Ze kijken naar de toekomst en zoeken vaak naar innovaties in het belang van de cryptocurrency markt, zo blijkt ook nu weer. Binance, die tot dusver bekend stond om zijn gecentraliseerde handelsplatform met miljoenen gebruikers wil namelijk op korte termijn een DEX (decentralized exchange) lanceren waarbij niemand controle heeft over de gebruikers en hun fondsen. Een beetje vreemd, zou je denken. Waarom zou een bedrijf dat zijn inkomsten haalt uit het centraliseren van gebruikers nu juist een alternatief voor centralisatie op de markt willen brengen? Nou, dat zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat Binance van plan is zijn eigen cryptocurrency, Binance Coin, de standaard te maken voor het betalen van transactiekosten op dit nieuwe platform. Ook op een gedecentraliseerd platform kunnen transactiekosten nodig zijn om transacties te broadcasten op de blockchain.

Centralisatie VS Decentralisatie

Kan een gedecentraliseerd platform concurreren met een gecentraliseerd platform? Volgens CZ, de CEO van Binance, is het huidige gecentraliseerde Binance nog steeds een veilig alternatief voor gedecentraliseerde platformen vanwege zijn sterke architectuur en infrastructuur. Binance is nog nooit gehacked sinds zijn lancering in 2017. CZ zegt dat de belangrijkste reden voor het overstappen naar een gedecentraliseerd platform de vrijheid en controle is die gebruikers daar over hun fondsen krijgen. Gebruikers hoeven geen account aan te maken of een aanvraag te doen om hun fondsen op te kunnen opnemen. Het handelen gaat direct via de blockchain. Volgens Binance zou het gebruik van een gedecentraliseerd handelsplatform fors kunnen toenemen naarmate traditioneel fiat geld minder relevant wordt tijdens het handelen van cryptocurrencies. Binance durft nog niet te zeggen wanneer deze toename zal plaatsvinden, maar benadrukt wel dat het bedrijf zich voorbereid op deze verandering.