Binance lanceert P2P trading voor Chinese Yuan

Het grote cryptocurrency handelsplatform Binance heeft peer-to-peer trading gelanceerd voor Bitcoin, Ethereum en Tether tegen de Chinese Yuan.


P2P trading om in de toekomst uit te breiden

In een aankondiging op 9 oktober onthulde Binance dat de service in eerste instantie beschikbaar zal zijn voor bepaalde Android-gebruikers, namelijk degenen die al minimaal 30 dagen een Binance-account hebben.

De exchange vertelt dat gebruikers hun Binance Android-app moeten updaten naar de nieuwste versie om toegang te krijgen tot de nieuwe service. In de toekomst zal deze ook ondersteuning voor iOS en de web-interface krijgen.

Binance directeur Changpeng Zhao vertelt dat de P2P-dienst niet alleen voor de Chinese markt gemaakt is:

“P2P trading begint in China. De meesten kunnen het waarschijnlijk nog niet gebruiken, maar 1,4 miljard mensen kunnen het wel. We zullen de service binnenkort uitbreiden naar andere gebieden.”


De lastige relatie tussen China en Crypto

Ook is Binance van plan om in oktober een over-the-counter (OTC) handelsplatform te lanceren. Dit zal in het begin ook alleen in China beschikbaar zijn.

The exchange heeft al een OTC handelsdesk voor grootschalige beleggers die eerder dit jaar grote winsten behaalde.

Zowel OTC-transacties als P2P-functionaliteit zijn van grote betekenis in China en ook de stablecoin Tether is enorm populair in het land. Toch is het geen gemakkelijke relatie. In 2018 verbood Beijing verschillende exchanges en P2P-middelen. Ook scherpten ze een algemeen embargo aan op crypto-to-fiat trading en ICO’s.

Het land is ondertussen bezig met de ontwikkeling van een door de staat gesteunde digitale valuta. Deze zal waarschijnlijk uitgegeven gaan worden door de People’s Bank of China.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken